03. sep. 2022 - 10:00

Mand dømt: Udstillede nøgenfoto af sin syvårige datterEn mand er blevet dømt for at have krænket sin syvårige datters blufærdighed ved at have udstillet et nøgenfoto af hende.

Københavns Byret afgjorde fredag, at manden skal betale ti dagbøder á 500 kroner for at have krænket sin datters blufærdighed.

Årsagen til, at manden blev dømt, er, at han ikke havde tilladelse fra pigens mor til at udstille billedet.

“Der er tale om et billede, hvor der fra rettens side blev lagt vægt på, at der ikke var noget galt ved at tage billedet, fordi det var et billede på en strand. Men i og med, at der ikke var indhentet samtykke fra den anden forældremyndighedsindehaver, fandt man, at der forelå en blufærdighedskrænkelse,” siger mandens forsvarer, Jakob Buch-Jepsen, til Ritzaus Bureau.

Han peger også på, at der var tale om en privat udstilling for særligt indbudte mennesker. Der var altså ikke tale om en offentlig udstilling.

“Det er ikke sådan, at der er noget seksuelt i det billede, der er blevet udstillet, men alligevel finder man, at det indeholder en krænkelse, når det er blevet udstillet,” siger Jakob Buch-Jepsen.

To dommere stemte for at dømme manden. En dommer ville frifinde ham.

Anklageren havde også rejst tiltale mod manden for i andre tilfælde at have taget billeder af datteren, som kunne krænke hende. Men her blev manden frifundet. En dommer stemte for at dømme manden for de forhold, mens to dommere frifandt ham.

Endelig mente anklageren, at nogle af billederne havde karakter af børneporno. Det forhold var der enighed blandt dommerne om, at manden ikke skulle dømmes for.

Jakob Buch-Jepsen siger, at hans klient er lettet og lykkelig over at være frifundet i den øvrige del af sagen.

Både anklager og forsvarer har 14 dage til at afgøre, om de vil anke dommen til landsretten.