Lars Løkke modtager fornem pris

Lars Løkke Rasmussen modtager prisen som følge af sin promovering af Danmark.
Arkivfoto.

Lars Løkke Rasmussen får tildelt en helt særlig pris for at fremme og promovere København og Danmark i udlandet.

“Lars Løkke Modtager Goodwill Pris for at Fremme København og Danmark i Udlandet”

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) modtager tirsdag aften Copenhagen Goodwill Ambassadors-prisen for sit arbejde med at promovere København og Danmark i udlandet.

Det oplyser Copenhagen Capacity i en pressemeddelelse.

Organisationen står sammen med Wonderful Copenhagen bag erhvervsnetværket Copenhagen Goodwill Ambassadors, der består af 50 danske erhvervsfolk i ledende stillinger i over 25 lande.

Prisen gives til en person eller organisation, der gør “noget særligt for at promovere København og Danmark i udlandet og som ligeledes har et særligt blik for danskere, der bor i udlandet”.

Lars Løkke får overrakt prisen tirsdag aften ved et arrangement på Københavns Rådhus, hvor overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) er vært.

Lars Løkke hædret af tidligere overborgmester

Med til at vælge Lars Løkke som årets modtager er Jens Kramer Mikkelsen, tidligere S-overborgmester i København og nuværende formand for Copenhagen Goodwill Ambassadors.

– Vi tildeler dig prisen, fordi du er med til at styrke de danske forbindelser i udlandet og på samme tid har blik for de danskere, der for en tid har forladt deres hjemland.

– Det er en personlig pris som tak for dit lange engagement med korpsets ambassadører og din opbakning til deres arbejde med at fremme Danmark og hovedstaden i udlandet, siger Jens Kramer Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Lars Løkke siger, at prisen betyder “noget helt særligt”. Han har “målrettet arbejdet på at forbedre vilkårene for udlandsdanskere”.

– For udenlandsdanskere er en vigtig del af Danmark, men det er sjældent, at deres betydning bliver fremhævet nok, siger udenrigsministeren.

Det er tredje gang, at prisen uddeles. Sidste år blev den givet til DR’s internationale korrespondent Stéphanie Surrugue for programserien “Danskere i verden” på DR.

For nylig kom det frem, at midterpartiet, med Lars Løkke Rasmussen i spidsen, vil ‘frisætte udsatte borgere for alle gængse samfundskrav’.