Kong Frederik og Dronning Mary fejrer jubilæum i Berlin

Arkivfoto.

De nordiske lande samles under ét tag i Berlin for at markere samarbejdet, der blev indviet for 25 år siden.

Mandag eftermiddag har kongelige fra Danmark, Norge og Sverige samt præsidenterne fra Finland og Island været samlet til ambassadefællesskab i Berlin.

Her har de fem lande deres ambassader under fælles tag, og i år er det 25 år siden, det blev taget i brug.

De royale gæster ankom til ambassadekomplekset kort før klokken 15. Udenrigsministrene fra de fem nordiske lande var også til stede.

Tidligere på dagen mødtes Kong Frederik og Dronning Mary ligeledes med den tyske forbundspræsident, Frank-Walter Steinmeier, og hans hustru, Elke Büdenbende, i deres risidens, Schloss Bellevue, i Berlin.

Her roste forbundspræsidenten det grænseoverskridende samarbejde mellem Tyskland og Danmark, fremgår det af et opslag på Instagram.

‘Når det kommer til klimabeskyttelse og energiomstilling er der mange muligheder for yderligere fælles projekter,’ fremgår det af et opslag på det sociale medie fra forbundspræsidentens kontor.

Det danske kongepar lagde ligeledes et opslag op på Instagram. Her skrev de “Vielen Dank für den herzlichen Empfang”, hvilket betyder “Mange tak for den hjertelige modtagelse” på tysk.

Fra Berlin til Slesvig-Holsten

Jubilæet markeres i ambassadebygningen med musikalske indslag og taler. Efterfølgende vil gæsterne blive vist rundt i en særlig udstilling, der er lavet i forbindelse med 25-års jubilæet.

Mandag aften er der officiel middag hos forbundspræsidenten i Schloss Bellevue i Berlin. Både Kong Frederik og Frank-Walter Steinmeier holder tale i forbindelse med middagen.

Tirsdag går turen derimod til Slesvig-Holsten. Her skal kongeparret blandt andet besøge det historiske voldanlæg Dannevirke.

Kong Frederik skal tage det første spadestik til et nyt museum ved anlægget, hvis historie kan dateres tilbage til vikingetiden. Dagen inkluderer også et møde med repræsentanter for det danske mindretal.

Den verdensberømte danske violinist, Nikolaj Szeps-Znaider, bringer klassisk musik til livet med sin traditionsrige koncert på Det Kongelige Teater i København.