30. nov. 2022 - 11:54

Kastede milkshake efter bilist – og truede ad hende: Nu skal to mennesker i fængselBåde en 31-årig kvinde og en 39-årig mand skal 30 dage i fængsel, efter at de kastede en milkshake efter en anden bilist og truede hende på livet.

Episoden fandt sted i september 2021, hvor de to bilister så sig gale på en 56-årig kvindelig bilist, som de fulgte efter fra Køgevej i det centraqle Roskilde til Trekroner Parkvej i den østlige del af byen.

Her kørte de ind foran hende, så deres bil holdt på tværs. Det skriver sn.dk

Kvinden blev siddende i bilen, og kommunikationen mellem parret og kvinden foregik igennem sideruden på kvindens bil.

Her gik gemytterne højt, og det endte med, at den 39-årige mand kastede en milkshake i hovedet på den kvindelige bilist, mens den 31-årige kvinde råbte ‘jeg slår dig fucking ihjel’.

LÆS OGSÅ: Kaos i København: Mand tog tøjet af og lagde sig foran køretøjer

Den 56-årige kvinde valgte at melde episoden til politiet, som fandt frem til parret og sigtede dem for henholdsvis vold og trusler på livet.

Desuden blev kvinden spyttet på, og det falder ind under voldsparagraffen. Men da kvinden ikke kunne huske, hvem af de to, der spyttede, blev de i retten frikendt på det punkt.

Ikke desto mindre koster episoden både den 39-årige og den 31-årige 30 dages ubetinget fængsel, selvom de ikke tidligere er straffet for noget særligt. Strafudmålingen blev så forholdsvis hård, fordi retten lagde vægt på, at der ikke er praksis for betingede domme i den slags sager.

Den 56-årige kvinde fik desuden ødelagt et par briller, da hun fik kastet milkshaken på sig.

De koster 10.400 kroner, som manden skal betale. Desuden skal parret betale 5.400 kroner i erstatning til kvinden for svie og smerte.ANDRE LÆSER OGSÅ