Kamala Harris er en brat

Dansk bud på Oscar-vinder fundet.

Den Demokratiske præsidentkandidat er mere populær end nogensinde før. Det skyldes en trend, som er kommet på alles læber.

Kamala Harris blev for nylig udnævnt som Demokraternes præsidentkandidat, efter USA’s nuværende præsident, Joe Biden, trak sig. Det skete efter længere tids stigende begymring for Joe Bidens dømmekraft internt i det demokratiske parti.

Siden da har Kamala Harris på kort tid opnået stor succes i sin kampagne, hvor især hendes kommunikationstrategi har vækket stor begejstring og eufori blandt de amerikanske vælgere.

Det skriver det britiske nyhedsmedie BBC.

Dette skyldes hovedsageligt en online trend, som den britiske popstjerne, Charli XCX, har sat gang i. Med sit album ‘Brat’ har hun formået at starte en trend, der er til for at hylde seje kvinder verden over.

Og efter Charli XCX proklamerede, at ‘kamala IS brat’ på det sociale medie X, var vejen banet for en strategisk genistreg.

Kamala Harris har benyttet sig af referencer fra albummet i sin kampagne for at skabe øget opmærksomhed på sit kandidatur. Blandt andet har hun ændret sit navn på det sociale medie, X, til ‘Kamala HQ’ og brugt et grønt baggrundsbillede til ære for albummet.

Hvad betyder ‘brat? – forstå begrebet

Men hvad betyder ‘brat’ egentlig? Ifølge kunstneren selv repræsenterer ordet en person, der har ‘en pakke cigaretter, en bic lighter og en hvid top uden bh.’ Dette udtalte hun i hvert fald under et interview med BBC’s ‘Sidetracked’ podcast.

Nogle popkritikere mener dog, at ordet er til for at gøre op med ‘clean girl’ æstetikken, der florerer på det sociale medie, TikTok. Her vil man tage et opgør med det søde feminine ideal, der har vundet popularitet i TikTok de seneste år og omfavne en mere rebelsk og hedonistisk attitude.

‘Du er bare den pige, der er lidt rodet og kan lide at feste og måske siger nogle dumme ting. Du føler dig som dig selv, men måske har du også et sammenbrud. Du fester igennem, er meget ærlig og afstumpet. Gør dumme ting og er en møgunge.’ forklarede Charli XCX desuden på diverse sociale medier.

Senest har Kamala Harris udbygget sin føring over Donald Trump til det amerikanske præsidentvalg. Ifølge meningsmålingerne står hun til at få 42 % af de amerikanske stemmer, mens Trump må nøjes med 37 %.

Kamala Harris har endelig valgt sin vice-præsidentkandidat, og valget er faldet på en populær herre.