Kærestepar sad i deres bil: Brandbombe blev kastet under BMW’en

To personer blev nødt til at flygte ud af en brændende bil, fordi en hætteklædt person havde kastet en molotovcocktail mod deres parkerede bil. Nu er manden blevet anholdt

En mand er blevet anholdt og sigtet for at have smidt to molotovcocktails – hjemmelavede brandbomber – under en bil i Thisted, hvori der sad to personer.

Det skriver Nordjyske og TV Midtvest.

BMW’en holdt natten til søndag den 23. juni ved en el-ladestander på Strandvejen, og i bilen sad et kærestepar. De to opdagede, at der stod flammer ud af bilens bagende og nåede uskadte ud af bilen.

Efter episoden efterlyste politiet vidner, som kunne hjælpe med at identificere den hætteklædte gerningsmand.

Illustrationsfoto

Politiet offentliggjorde billeder fra videoovervågning fra den foregående aften, og det førte til, at flere borgere kontaktede politiet og angav navnet på en bestemt person.

Det lykkedes politiet at få ham i tale, og onsdag meldte han sig selv, oplyser politikommissær Niels Kristensen fra lokalpolitiet i Thisted til de to medier.

Manden, der er 47 år, er sigtet for at forvolde fare for andre. Han meldte sig onsdag til politiet, og torsdag fremstilles han efter planen i et grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden vil kræve ham varetægtsfængslet.

Anklagemyndigheden vil ifølge Nordjyske anmode om, at retsmødet afholdes for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

Når et grundlovsforhør er for lukkede døre, forhindres offentligheden i at høre nærmere om sagens beviser, eller hvad den sigtede eventuelt forklarer.

Sigtelsen læses derimod op for åbne døre, ligesom forsvareren kan fortælle, hvordan den mistænkte forholder sig til sigtelsen.

Det fremgår inden retsmødet ikke, hvordan den 47-årige forholder sig til sigtelsen, eller hvad hans motiv angiveligt skulle være til at begå handlingen.

Sagen tog for alvor drejning da politiet eftersøgte manden