International Fyr Dag: Fyrtårne lyser op i global fejring

I denne weekend fandt ‘International Fyr Dag’ sted. Det er en dag, der sætter fokus på at aktivere fyrtårne og fyrskibe verden over.

Lørdag den 17. august var såkaldt ‘International Fyr Dag’. Det var en dag i fyrets tegn, hvor fyrtårne i hele verden åbnede dørene for publikum.

Radioamatører verden over aktiverede af den grund fyrtårne og fyrskibe med deres radioudstyr.

Her slog en gruppe radioamatører sig således ned i en fyrforstad for at kommunikere med andre radioamatører i fyrtårne.

I løbet af dagen ville du som besøgende have fået et unikt indblik i fyrets historie, teknik og kommunikation, hvor passionerede radioamatører stod til rådighed for at guide og belære dig.

Presse-fotos.dk lagde vejen forbi ‘Axel / OZ8AFH’, som havde valgt at køre amatørradio fra Røsnæs Fyr. Det er et fyr på 15 meter, der ligger på Sjællands absolut vestligste punkt, yderst på halvøen Røsnæs.

Røsnæs Fyr blev bygget i årene 1844-1846 på ordre af Kong Christian 8., og ‘Axel / OZ8AFH’ havde taget hjemmebygget antenner med for at kalde signal over fyrtårnet.

Du kan læse mere om mærkedagen her.

Presse-fotos.dk besøgte et værksted under ‘International Fyr Dag’, der havde valgt at køre Amatør Radio i dagens anledning. Se billederne nedenunder:

For endnu mere kultur, følg ‘Midt i kulturen‘ og ‘Det sker i KBH‘ på Facebook.

Historiske fly svævede over Nordsjælland i anledning af ‘Storeflyvedag’. Presse-fotos.dk dækkede den historiske dag og bringer billeder heraf.