28. jan. 2023 - 17:35

Hjemmehjælper anholdt: Stjal og svindlede fra de ældreKøbenhavns Politi har lørdag anholdt en 31-årig hjemmehjælper, der har stjålet og franarret penge fra de ældre mennesker, hun skulle hjælpe.

Kvinden er sigtet for ti tilfælde af tyveri og fire tilfælde af data-bedrageri over for de ældre medborgere i hovedstaden.

På Twitter skriver Københavns Politi, at forholdene er begået, mens kvinden var på arbejde, og at de er begået i de ældres private hjem.

“Det hele har stået på siden februar sidste år. Der er tale om ti personer, som har fået frastjålet penge og smykker. Hvor mange penge, det drejer sig om, ved vi ikke præcist endnu. Ud af de ti borgere har fire af dem fået misbrugt deres kreditkort. Her drejer det sig samlet set om 52.000 kroner, som vi mistænker, at kvinden har franarret de ældre borgere,” siger Bjarke Dalsgaard, vicepolitiinspektør, Københavns Politi, til presse-fotos.dk

Svindlen er primært gået ud over ældre borgere i den københavnske bydel, Østerbro.

Vicepolitiinspektøren oplyser, at den sigtede kvinde ikke var ansat i Københavns Kommune, men i et privat firma, som kommunen havde udliciteret hjemmehjælps-ordningen til.

Opdatering kl. 20.50: Politiet oplyser, at kvinder er blevet løsladt, men hun er fortsat sigtet i sagen.ANDRE LÆSER OGSÅ