Her er 40 gratis ting, du kan lave i sommerferien

Presse-fotos.dk udgiver nu en kæmpe liste med hele 40 forskellige ting, du kan lave i den danske sommer, selv om vejret måske ikke er, hvad man kunne have håbet

Sommerferien er ved at nå til sin vejs ende, men alligevel mangler du måske noget at få de sidste uger til at gå med?

Af den grund har Presse-fotos.dk samlet 40 ting, som du kan lave, selv om der måske er ved at være lidt tomt i pengepungen.

Her er listen:

Besøg en af Danmarks mange strande: Danmark har en lang kystlinje med smukke strande, hvor du kan bade, solbade eller tage på en hyggelig gåtur.

Gå på opdagelse i nationale og regionale naturparker: Danmark har flere smukke naturparker som Mols Bjerge, Rebild Bakker og Dyrehaven, hvor du kan vandre, cykle og nyde naturen.

Tag på en gratis byvandring: Mange danske byer, som København, Aarhus og Odense, har gratis byvandringer, hvor du kan lære om byens historie og se vigtige seværdigheder.

Besøg et frilandsmuseum: Mange steder i Danmark har frilandsmuseer eller historiske landsbyer, som kan besøges gratis, f.eks. Den Gamle By i Aarhus (på særlige dage) eller Frilandsmuseet i Lyngby.

Oplev kunst i det fri: Der er mange steder, hvor du kan se udendørs kunstinstallationer og skulpturer, f.eks. Skulpturparken ved Louisiana Museum for Moderne Kunst eller ARoS Aarhus Kunstmuseum.

Gå på jagt efter geocaches: Geocaching er en sjov aktivitet, hvor du kan bruge GPS til at finde skjulte skatte rundt omkring i naturen og byerne.

Besøg offentlige haver og parker: Parker som Kongens Have i København, Botanisk Have i Aarhus og Frederiksberg Have er smukke steder at slappe af og nyde sommeren.

Tag på en gratis koncert eller festival: Der er mange gratis koncerter og små festivaler om sommeren i Danmark. Eksempler inkluderer Copenhagen Jazz Festival (nogle events er gratis) og Stella Polaris.

Se solnedgangen fra et smukt udsigtspunkt: Find et godt sted med udsigt over vandet eller landskabet og nyd en smuk solnedgang. Steder som Møns Klint, Himmelbjerget eller Grenen ved Skagen er fantastiske.

Tag på cykeltur: Danmark er kendt for sine gode cykelstier, og du kan tage på en længere tur i naturen eller gennem hyggelige småbyer. Tag f.eks. på en tur langs Hærvejen eller Vestkystruten.

Udforsk gamle kirker: Besøg nogle af Danmarks historiske kirker, som ofte har smuk arkitektur og spændende historier at fortælle, f.eks. Roskilde Domkirke.

Deltag i en folkefest eller byfest: Mange byer holder lokale fester med gratis adgang, musik og aktiviteter, som f.eks. Københavns Distortion eller Aarhus Festuge.

Fang krabber ved havnen: Tag en spand og et net og fang krabber ved havnekanten, en sjov aktivitet for både børn og voksne.

Besøg en af Danmarks mange søer: Tag til en af de mange søer som Furesøen eller Arresø og nyd en dag med svømning eller picnic ved bredden.

Gå en tur langs et af de mange havneområder: Havne som Nyhavn i København eller havnen i Svendborg er hyggelige steder at slentre og nyde atmosfæren.

Udforsk byens gadekunst: Tag på en gåtur og opdag de mange farverige og kreative gadekunstværker, som pryder byens mure, især i byer som København og Aarhus.

Besøg en legeplads: Mange byer har kreative og store legepladser, som f.eks. Fælledparken i København, hvor børn kan lege og voksne kan slappe af.

Tag på en historisk vandretur: Følg en historisk rute som Gendarmstien langs den dansk-tyske grænse, hvor du kan lære om områdets historie.

Lær om lokale dyr på et dyrepark eller en dyrehave: Besøg steder som Dyrehaven ved Klampenborg, hvor du kan se hjorte og nyde skovlandskabet.

Find en gratis bycykel og tag på sightseeing: Flere byer tilbyder gratis eller billige bycykler, som du kan bruge til at udforske byen på en miljøvenlig måde.

Besøg en offentlig bibliotek: Mange biblioteker tilbyder gratis arrangementer, workshops og læseklubber ud over de mange bøger og ressourcer, du kan låne.

Tag på en gratis guidet tur i en offentlig bygning: Mange offentlige bygninger som Folketinget i København tilbyder gratis rundvisninger, hvor du kan lære om bygningens historie og funktion.

Udforsk et lokalt marked: Besøg et af de mange lokale markeder, hvor du kan opleve atmosfæren og måske få smagsprøver af lokale produkter, som Torvehallerne i København.

Besøg en botanisk have: Tag en tur til en botanisk have som Botanisk Have i København, hvor du kan se en mangfoldighed af planter og blomster.

Deltag i en frivillig aktivitet: Mange organisationer tilbyder muligheder for at deltage i frivilligt arbejde, som kan være en givende og sjov måde at bruge sin tid på.

Se en udendørs filmvisning: Mange steder tilbyder gratis udendørs filmvisninger om sommeren, hvor du kan nyde en film under åben himmel.

Tag på picnic i en park: Pak en madkurv og tag på picnic i en af de mange parker, som Kongens Have eller Østre Anlæg.

Besøg en af de mange gratis museer: Mange museer tilbyder gratis adgang på bestemte dage eller hele tiden, som Statens Museum for Kunst i København.

Deltag i en offentlig yogaklasse: Mange steder tilbyder gratis yogaklasser i parker og på strande, hvor du kan strække ud og slappe af.

Udforsk en historisk fæstning eller slot: Besøg fæstninger som Kastellet i København eller Egeskov Slot, hvor du kan gå rundt og opleve historiens vingesus.