Hele Danmarks Laura er død

Elin Reimer, der spillede den elskelige kokkepige Laura i tv-serien Matador, er død i en alder af 94 år.

Hun blev født 7. marts 1928, og begyndte som børneskuespiller i trediverne.

Elin Reimer begyndte en forsikringsuddannelse, men hun afbrød den, da hun blev optaget på De Frederiksbergske Teatres Elevskole i 1946.

Hun blev folkeeje, da hun fik rollen som kokkepigen Laura i DR-serien Matador, som blev indspillet fra 1978-81 – og siden genudsendt mange gange.

Laura regerede i køkkenet hos bankdirektør-parret Varnæs. Bankdirektør Hans Chr. Varnæs blev spillet af den nu ligeledes afdøde Holger Juul Hansen, mens Malene Schwartz spillede hans kone, Maude.

I køkkenet hersede Laura med sine kokkepiger. I første omgang var det Agnes (Kirsten Olesen) og senere flere forskellige, hvoraf frk. Hollenberg (Christiane Rohde) var den mest markante.

Nogle ville sige, at Laura som type var en smule naiv og overtroisk. Men hun havde en stor portion snusfornuft – og et varmt hjerte.

Af andre roller huskes Elin Reimer for at spille den sure fru Olsen i Krumme-filmene.

Hun var desuden med i adskillige julekalendere, ligesom hun spillede sekretær i detektiv-serien Anthonsen, der havde Ove Sprogøe i hovedrollen.

Endelig var hun en stor hundeelsker, og nogle vil huske Elin Reimer for at være overdommer i tv-serien Hund og Hund imellem, der havde den ligeledes for nylig afdøde Poul Thomsen som vært.

Ud over hunde havde Elin Reimer interesse i at dyrke have – herunder krydderurter og orkideer.

Privat dannede Elin Reimer i en hel del år par med den noget yngre skuespiller, Peter Eszterhas, der er ungarsk flygtning.

Inden da var hun i 1951 blevet mor til en søn, Erik, som er hendes eneste barn.