28. jan. 2023 - 20:11

Fuld chauffør amok ved Netto: Sigtet for vold og vanvidskørselPolitiet har lørdag aften arresteret en fuld chauffør, som først var voldsom i Netto på Skånevej i Rødekro og siden spærrede for adgangen til butikken.

“Vi får en anmeldelse kl. 18.26, hvor en ansat i Netto trykker på overfaldsalarmen. Netto bortviste manden, og efterfølgende kørte han rundt på parkeringspladsen med sin lastbil med trailer,” fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt, til presse-fotos.dk

“Vi har arresteret manden for spirituskørsel, og vi har fået nødflyttet lastbilen, fordi den var parkeret på en måde, så den spærrede adgangen til butikken,” siger vagtchefen.

Lastbilen er rumænsk indregistreret, mens traileren har svensk nummerplade.

“Chaufføren er foreløbig i vores varetægt. Vi har administrativt inddraget hans førerret i Danmark, og han skal betale et depositum på 1.000 euro (små 7.500 kroner, red), som skal sikre, at han møder til det retsmøde, der bliver i sagen,” siger Erik Lindholdt.

Opdatering kl. 22.10: Politiet har siden ændret sigtelsen.

Syd- og Sønderjyllands Politi skriver på Twitter:

“30-årig rumænsk lastbilchauffør anholdt og sigtet for vanvidskørsel + vold ved Netto i Rødekro, hvor han inde i butikken spyttede efter andre kunder og efterfølgende ude på p-området forsøgte at køre lastbil med høj promille, hvorunder han påkørte en parkeret bil.”

OPDATERING:

Lastbilchaufføren er efter et grundlovsforhør søndag blevet varetægtsfængslet frem til den 14. februar.

Lastbilen er endvidere beslaglagt med henblik på konfiskation, oplyser Syd- og Sønderjyllands vagtchef.ANDRE LÆSER OGSÅ