18. nov. 2023 - 11:45

Folketings-politiker kæreste med 15-årig: ‘Han er ikke velkommen her’Politikeren Mike Villa Fonseca er smidt ud af Moderaterne, fordi den 28-årige politiker er kæreste med en 15-årig pige. Og han er heller ikke velkommen længere i partiets ungdomsorganisation.

Da Mike Villa Fonseca er under er 30 år, er han også medlem af Unge Moderater. Men nok ikke ret meget længere.

“Vi er i kontakt med Mike og venter på hans udmeldelse. Jeg mener slet ikke, han hører til hos os længere,” siger formanden for Unge Moderater, Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz, til DR.

Formanden for Moderaterne, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, sagde fredag aften, at kæresteforholdet er uforeneligt med at være medlem af Moderaterne. Derfor er Mike Villa Fonseca smidt ud af partiet.

LÆS OGSÅ: Folketingsmedlem forlader parti: Er kæreste med ung teenagepige

Mike Villa Fonseca beholder sit mandat i Folketinget, men han har sygemeldt sig. Han fortsætter som løsgænger efter sin sygeorlov.

Rent teknisk betyder det, at regeringen ikke længere har et flertal, da den nu kun har 87 mandater i Folketinget.

Den kan altså – når og hvis Mike Villa Fonseca kommer tilbage – ikke længere nødvendigvis bare gennemføre sine lovforslag uden at skulle forhandle med enten løsgængere eller andre partier.

Regeringen har dog ikke et flertal imod sig, og derfor skal den efter reglerne ikke gå af. Men det kan regeringen ende med at gøre, hvis der kommer en afstemning om et lovforslag i Folketinget, hvor regeringen kommer i mindretal.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER