17. nov. 2023 - 22:23

Folketingsmedlem forlader parti: Er kæreste med ung teenagepigeMedlem af regeringspartiet Moderaterne har forbrudt sig mod partiets kodeks og bliver løsgænger

Medlem af Folketinget for regeringspartiet Moderaterne Mike Villa Fonseca går på sygeorlov og vender ikke tilbage til partiet

Det siger Fonseca selv til TV 2 fredag aften. Han bliver nu løsgænger.

Fonseca har ifølge TV 2 forbrudt sig mod partiets adfærdskodeks ved at være kærester med en pige, som er under 18 år.

Moderaterne-medlemmet har blandt andet været kulturordfører og indenrigsordfører for partiet.

Han siger ikke præcist, hvor længe han regner med at være sygemeldt, men fortæller, at han har fået at vide, at han skal “trække stikket” mindst tre uger.

– Så må vi se, hvordan jeg har det om tre uger. Måske har jeg det bedre, siger han til TV 2.

Mike Villa Fonseca ønsker endnu ikke at sige, hvorvidt han som løsgænger vil bakke op om regeringens linje, eller om han vil stemme med oppositionen.

Moderaterne er ikke umiddelbart kommet med en udtalelse.

Udviklingen kan lægge pres på regeringens såkaldte indenrigspolitiske flertal, altså et flertal uden om de nordatlantiske mandater.

Med den nuværende mandatfordeling har regeringspartierne 88 mandater – når man ikke tæller de nordatlantiske mandater med. Men de 88 kan altså blive til 87, når Villa Fonseca vender tilbage fra sygeorlov.

Det er ikke første gang i denne folketingsperiode, at Moderaterne mister en MF’er.

Tidligere har Jon Stephensen meldt sig ud af Moderaterne for at fortsætte som løsgænger.

Jon Stephensen gik på orlov i april efter en sag, hvor han havde sendt en række beskeder til en kvindelig partifælle på 19 år.

/ritzau/