Folkeklubben trækker stikket: ‘Vi ses på den anden side’

Illustrationsfoto.

Folkeklubben trækker sig fra rampelyset. Det danske popband har brug for at samle inspiration, skrive sange og indspille nyt materiale.

Det danske band Folkeklubben holder en pause fra at optræde i 2025. Sådan lyder det i et opslag på Folkeklubbens Instagram-profil.

‘Kære alle venner af Klubben. Folkeklubben holder pause hele 2025. Tiden skal bruges på at samle inspiration, skrive sange og indspille nyt materiale. Som forsangerens mor formulerede det efter debutudgivelsen for snart 12 år siden: ‘Nu drejer alt i verden sig jo ikke om Folkeklubben‘. Hun har ret. I hvert fald hvad 2025 angår. Vi ses på den anden side,’ skriver det danske band på Instagram.

Popbandet vil derfor ikke være at finde på festivalplakater og events næste år.

2024 har også været et hektisk år for bandet, som både har været på indendørsturné og optrådt på festivaler som Heartland Festival, Smukfest og Tønder Festival.

Ifølge popbandets hjemmeside er der dog ikke på nuværende tidspunkt planlagt flere koncerter resten af året.

Fans må derfor væbne sig med tålmodighed og vente til 2026, før de kan opleve Folkeklubben live igen.

Folkeklubben består af forsanger og guitarist Kjartan Arngrim, trommeslager og korsanger Rasmus Jusjong og guitarist og korsanger Rasmus Dall.

Siden det danske band blev dannet i 2011 har de udgivet seks album. Blandt andet indeholder albummene sange som Fedterøv, Sort Tulipan og Blomsten og Vasen.

Derudover har Folkeklubben også samarbejdet med rapgruppen Suspekt på det populære nummer Danmark.

Det danske band har underholdt Danmark i over 40 år, men giver deres hidtil største koncert nogensinde til næste år.