Farvel til en juletradition: Stjernehimlen sparres væk

Arkivfoto: Julelys Aarhus

Stjernehimlen langs Strøget i Aarhus forbliver slukket.

Efter 20 års trofast tjeneste som en lysende stjernehimmel over Strøget i Aarhus er det nu slut med den ikoniske juleudsmykning.

De 750.000 lysende pærer, som hvert år har skabt en magisk stemning i byen, bliver i år ikke hængt op. Strøgforeningen, der indtil nu har stået for opsætning og vedligeholdelse, har besluttet at lukke ned.

Årsagen til nedlukningen er mangel på økonomiske midler til at vedligeholde og drive stjernehimlen, skriver Århus Stiftstidende.

Som en konsekvens af beslutningen om at lukke foreningen ned, så vil stjernehimlen nu blive sat til salg på auktion, i håb om at nogen vil videreføre traditionen – enten i Aarhus eller et andet sted.

For mange aarhusianere vil dette være et vemodigt farvel til en juletradition, der har været fast inventar i byens julebelysning og som har trukket mange turister til byen hvert år.

Stjernehimlen over Strøget blev oprindeligt introduceret som et symbol på sammenhold og julestemning, og den har igennem årene været et af de mest fotograferede motiver i Aarhus i juletiden.

Men nu må byen tage afsked med det betagende syn – og finde nye måder at skabe julestemning på i fremtiden.

Aarhus’ julehjerte slukkes – hvad nu?

Lukningen af Strøgforeningen efterlader mange spørgsmål om, hvordan byen vil håndtere juleudsmykningen fremover.

Uanset hvad vil årets jul i Aarhus uden tvivl føles anderledes uden den lysende stjernehimmel, der i to årtier har været hjertet af byens julehygge og stemning.