Far begår dødsvold mod nyfødt tvillingepige

Illustrationsfoto

Torsdag ved middagstid blev et forældrepar dømt i Østre Landsret. De har begået særdeles grov vold mod deres nyfødte tvillingepar.

Faren er blevet dømt med den hårdeste straf af de to.

Han er blevet kendt skyldig i at have både rusket pigerne og klemt dem om brystet. Dette skete adskillige gange over to måneder – den ene af pigerne afgik ved døden som følge af den grove vold.

Det skriver KøbenhavnLIV.

Begge forældre blev frifundet, da sagen kørte i byretten. Det skyldes en bestemmelse i retsplejeloven.

Den afdøde pige blev fundet med 15 brud på ribbenene, brud på lårben, skinneben og blodansamlinger i hjernen.

Den overlevende var også ilde stedt. Her taler vi 18 knoglebrud fordelt på hele kroppen – en person tæt på familien har taget pigen til sig, og KøbehavnLIV skriver, at hun efter sigende har det godt i dag.

Faren er blevet idømt 6 års fængsel, og moren står til 6 måneder.

Han er 41 år gammel, og hun er 35 – babyerne var som beskrevet nyfødte.

Mediet beskriver, at de to i retten har peget på hinanden som den skyldige. Mange forskellige sundhedsfaglige personer havde i perioden for volden været i kontakt med familien og tilset pigerne, uden at skaderne blev opdaget, skriver KøbenhavnLIV.

Da Østre Landsret afsagde skyldkendelse torsdag morgen kom det ifølge TV 2 frem, at retten mener, at det er udelukket, at det er andre end forældrene, som har udsat børnene for vold, forklarer Ritzau, der også skriver at forældreparret ikke længere er et par.

LÆS OGSÅ:

Høje kvindeskrig fra lejlighed – Mand knivdræbt

Skolebus og stor taxa brager sammen ved station