Er din bil blandt de mest stjålne? To elbiler topper listen

Biltyveri
Arkivfoto: Frækt biltyveri

I takt med at biltyveri har udviklet sig fra tyveri af radio og gps til at stjæle hele biler, er det blevet vigtigt at vide, hvilke modeller tyvene foretrækker. En ny opgørelse viser, at to elbiler nu er blandt de mest stjålne biler i 2023.

Volkswagen og Toyota: Populært biltyveri

Ifølge tyske Bild er Volkswagen og Toyota de mest eftertragtede mærker blandt biltyvene. Antallet af tyverier af disse mærker er steget med hele 115 procent siden 2022.

Dette understreger, at det ikke kun er de dyre biler, der er i fare, men også mere almindelige modeller, der tiltrækker opmærksomhed til et biltyveri.

Overraskende elbiltrends blandt tyve

Men hvad med elbiler og biltyveri?

Det er interessant at bemærke, at elbiler nu også tiltrækker kriminelle.

Den 12. mest stjålne bil i 2023 var Kia EV6, mens Hyundai Ioniq 5 indtog en 14. plads. Dette viser en stigende interesse for elbiler, hvilket kan overraske mange, da de traditionelt set ikke har været blandt de mest stjålne.

De økonomiske konsekvenser af biltyveri

Ifølge den tyske opgørelse har biltyverierne haft en betydelig økonomisk indvirkning.

I 2023 kostede biltyverier forsikringsselskaberne svimlende 310 millioner euro, svarende til omkring 2,3 milliarder danske kroner.

Dette beløb rammer i sidste ende forbrugerne gennem højere forsikringspræmier.

Tyverier i Danmark

I Danmark stjæles der cirka 2.400 biler årligt, ifølge tal fra brancheorganisationen Forsikring og Pension. Halvdelen af disse biler bliver aldrig fundet igen efter biltyveri.

Herhjemme er det især mærker som Audi, BMW og Mercedes, der er populære blandt tyvene, skriver Boosted.

Men det stopper ikke her. Tyve ser også værdien i bildele, hvilket har ført til en bølge af tyverier af enkeltdele, især på Sjælland tidligere på året.

Så, ejer du en Volkswagen, Toyota, Kia EV6 eller Hyundai Ioniq 5? Det kan være værd at tænke over, hvordan du beskytter din dyt mod biltyveri.

En ny, billig elbil kan ændre markedet fuldstændig. Den bliver muligvis Danmarks billigste. Læs historien her.

onp