Endnu en folketingspolitiker siger farvel

Arkivfoto.

Folketingsmedlem og tidligere minister Rasmus Jarlov (K) genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. Det siger han til Sjællandske Nyheder.

– Jeg vil ikke være politiker hele mit liv. Jeg skal have noget luft fra Christiansborg i hvert fald i en valgperiode, og jeg skal lave noget andet.

– Om jeg bliver ude permanent, ved jeg ikke. Jeg skal ud i den rigtige verden og ikke gro for fast på Christiansborg, siger Jarlov til Sjællandske Nyheder.

47-årige Rasmus Jarlov har været fast medlem af Folketinget fra 2010 til 2011 og igen fra 2015. Fra 2018 til 2019 var han erhvervsminister i den daværende VLAK-regering.

Det næste folketingsvalg finder sted senest 31. oktober 2026. Men statsminister Mette Frederiksen (S) kan når som helst inden den dato udskrive valg.

De Konservative har haft et tumultarisk år. Formand Søren Pape Poulsen døde 2. marts, efter at han blev ramt af en hjerneblødning. Efterfølgende blev Mona Juul valgt som ny konservativ formand.

Jarlov slår fast, at han bakker op om Mona Juul som formand, og at det intet har med hans beslutning at gøre.

– Selvfølgelig har det gjort det sidste år til en rigtig trist omgang, at Søren Pape døde. Det er noget, jeg er meget, meget ked af og meget trist over. Jeg holdt meget af Søren, og det var utrolig trist. Men valget af Mona som formand bakker jeg fuldstændigt op om, siger han til Sjællandske Nyheder.

I begyndelsen af året blev Jarlov sygemeldt. Han har ikke oplyst, hvad han fejlede. Han vendte retur i april. Mens Jarlov var sygemeldt, var han ganske aktiv på sociale medier – eksempelvis på X. Det skabte forundring hos folketingspolitikere fra andre partier.

Mona Juul vil savne Jarlov i folketingsgruppen.

– Rasmus er altid skarp i replikken, og han er ikke bange for at slå i bolledejen. Det aftvinger respekt – ligesom hans beslutning gør, skriver hun på Facebook.

Tirsdag til Folketingets åbning reagerede Lars Løkke Rasmussen på Moderaternes tilbagegang i meningsmålingerne.