En meget grov sag: 35-årig voldtager sin kæreste på institution

En 35-årig mand er mandag blevet dømt for at have voldtaget sin daværende kæreste på en institution for udviklingshæmmede.

Det oplyser Retten i Aarhus på sin hjemmeside.

Voldtægten fandt sted om eftermiddagen 11. januar 2023 på en institution for udviklingshæmmede, hvor manden var anbragt på grund af en dom.

Den i dag 35-årige mand har under retssagen nægtet sig skyldig i voldtægt. Men rettens nævningeting fandt det bevist, at han voldtog kvinden, som han dengang var kæreste med.

Kvinden er – ligesom den 35-årige – udviklingshæmmet.

Blandt beviserne var en sms-korrespondance mellem den 35-årige og kvinden op til episoden. Retten lægger desuden vægt på vidners forklaringer om kvindens reaktioner efter overgrebet.

På baggrund af en mentalundersøgelse og en udtalelse fra Retslægerådet konkluderer retten, at den 35-årige mand er lettere retarderet. Derfor er han ifølge retten omfattet af straffelovens paragraf 16, stk. 2.

Bestemmelsen siger, at personer, der på gerningstidspunktet er mentalt retarderede i lettere grad, ikke straffes, medmindre særlige omstændigheder taler for en straf.

Han idømmes i stedet anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap, og efter bestemmelse fra kommunen kan han flyttes til en sikret afdeling.

Anbringelsen er på ubestemt tid.

Med til dommen hører også, at den tiltalte skal betale 75.000 kroner i tortgodtgørelse til kvinden.

Sagen slutter dog ikke her. Den 35-årige mand har anket til landsretten, som senere skal vurdere sagen.

Et andet sted i landet gik det helt galt da en kun 14-årig satte sig bag rattet