Eksplosion: Tre børn er kommet til skade

I alt fire personer er kommet til skade ved et kemishow på Tønder Bibliotek, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til TV 2. Der er børn iblandt de tilskadekomne lyder meldingen.

Vagtchef Sune Loklindt oplyser til TV 2, at der er sket en eksplosion i forbindelse med showet.

Hos Brand og Redning Sønderjylland oplyser Torben Godballe, som er brandvæsnets indsatsleder, at man modtog en anmeldelse klokken 13.39 lørdag.

Kommunikationschef i Tønder Kommune Ulrik Pedersen oplyser til Ritzau, at der er tale om tre tilskadekomne børn. Ifølge ham er de kommet lettere til skade.

Derudover er en voksen kommet alvorligt til skade. Ulrik Pedersen kan ikke for nuværende gøre rede for, om det er en tilskuer eller en medarbejder på showet. Der var tilmeldt 35 gæster.

LÆS OGSÅ: Eksplosion ved kemi-show: Børn kommet til skade

Kommunikationschefen kan heller ikke gøre nærmere rede for de nærmere omstændigheder ved eksplosionen.

Kommunikationschefen fortæller, at der lørdag eftermiddag foretages en såkaldt debriefing – altså en form for krisehjælp – til de berørte.

På Tønder Biblioteks hjemmeside fremgår det, at lørdagens arrangement er et kemishow fra Aalborg Universitet.

Showet er ifølge beskrivelsen “fyldt med ild, bang, flotte farver, kemiske reaktioner og lærerig viden for både store og små”.

Det fremgår derudover af Aalborg Universitets hjemmeside, at showet består af studerende, som læser enten kemi, kemiteknologi, bioteknologi eller miljøvidenskab på tredje til tiende semester.

Universitetet skriver, at der er tale om show “baseret på spektakulære og fascinerende reaktioner mellem hverdagens kemikalier”.

Som et eksempel nævnes blandt andet, hvordan rødkål kan anvendes som pH-indikator.

Hos brandvæsnet fortæller Torben Godballe kort efter klokken 15 lørdag, at der blandt andet er et kemisk beredskab til stede på biblioteket, og at man vil være der nogle timer endnu.