Efter flere års pause: Kæmpe butikskæde vender tilbage til Danmark

Nu kan danske børnefamilier se frem til igen at kunne bygge bamser.

Konceptet Build-A-Bear vender tilbage til København, og den første butik åbner i starten af oktober. Det oplyser direktør i Intersource A/S Morten Geschwendtner til Ritzau.

– Folk leder efter oplevelser og ting, der skaber minder, og det kan det her koncept, siger han.

Intersource A/S er et dansk selskab, der med egne ord indkøber “innovative” nonfood produkter. Nu har virksomheden købt franchiserettighederne for Build-A-Bear til Danmark, Norge og Island.

Den første butik åbnes i København, og det danske samarbejde bliver sammen med dagligvarekoncernen Salling.

Af den grund kommer butikken til at åbne i Salling-ejede BR i shoppingcenteret Field’s på Amager. Butikken har første åbningsdag 5. oktober 2024.

Morten Geschwendtner oplyser, at man løbende vil åbne flere butikker i både Danmark, Norge og på Island med forskellige samarbejdspartnere.

– Vi åbner tre butikker i Oslo i midten af oktober, og vi forventer at åbne en butik i Reykjavik på Island den første december.

– Jeg kan også afsløre, at der i 2025 åbner tre butikker mere i Danmark, lyder det.

Han oplyser dog ikke, hvor de tre danske butikker kommer til at ligge henne.

Build-A-Bear forsvandt fra Danmark, da de lukkede samtlige af deres butikker verden over på ubestemt tid tilbage i marts 2020.

Beslutningen kom på baggrund af den økonomiske situation under coronakrisen. Flere af butikkerne genåbnede efterfølgende, men det gjaldt ikke butikken på Vesterbrogade ved Tivoli, der blev lukket permanent.

Build-A-Bear har 531 butikker fordelt over lande i blandt andet Asien, USA og Afrika, og der er solgt over 225 millioner bamser under brandet.

Den første butik åbnede i St. Louis i Missouri, USA i oktober i 1997. Det var Maxine Clark, der dengang grundlagde konceptet, og hun var direktør i selskabet frem til 2013. Herefter overtog Sharon Price John lederskabet, og hun sidder stadig på posten frem til nu.

I 2004 åbnede butikken ved siden af Tivoli i København, og den blev dermed den første af ti butikker rundt omkring i Danmark.

Butikken på Vesterbrogade holdt åben frem til udgangen af 2020 med en kort lukkeperiode på 14 dage efter en konkurs i 2013.

Den danske del af Build-A-Bear Workshop-selskabet er tidligere gået konkurs af to omgange. Første gang i 2013, hvor et ejerskifte blev redningen, og igen i 2014, hvor det amerikanske moderselskab overtog ejerskabet.