27. dec. 2023 - 20:01

Disse patienter vil ikke få serveret mad på hospitaletDet skal være slut med vegansk mad til patienter på Aalborg Universitets Hospital. Hospitalet skal spare og det kommer til at gå ud over veganerne.

Det skriver DR.

Hospitalet skal spare et trecifret beløb i 2024 og derfor har de droppet veganermenuen. Men det er ikke den eneste grund til, at der ikke vil være plantebasseret mad på Aarhus Universitetshospital.

“Vi kan ikke give patienterne den tilstrækkelige ernæring med vegetabilske proteiner alene. Der er nogle essentielle aminosyrer, som simpelthen ikke er til stede i den rent veganske kost”, siger Eddi Hvid, chef for Måltider og Ernæring på Aalborg Universitetshospital til mediet.

LÆS OGSÅ: ÆLDRE MAND KØRER IND I 23-ÅRIG BILIST: ER AFGÅET VED DØDEN

Denne mangel på tilstrækkelig ernæring er en af de helt store grunde til, at der ikke længere skal være plantebaseret mad på hospitalsstuerne.

“Studier viser, at 65 procent af proteinerne i vores kost skal være animalske. Vi udvikler hele tiden vores menuer, men så længe patienterne ikke kan få tilstrækkelig proteinkvalitet af udelukkende vegetabilske proteiner, kommer vi ikke til at indføre det (igen, red.), siger Eddi Hvid til DR.

Ifølge Dansk Vegetarisk Forening er omkring 180.000 personer i Danmark vegetarer eller veganere.