Dansker sikrer historisk VM-guld

Illustrationsfoto.

En dansker har sikret sig VM-guld. Det blev samtidig en historisk sejr, da ingen tidligere har formået at præstere dette resultat.

En dansker strøg torsdag til tops og er blevet verdensmester. Det stod klart, efter danskeren vandt finalen over en hollænder.

Det drejer sig om diciplinen trebande karambole, som er en konkurrence indenfor billard.

Her vandt 42-årige Charlotte Sørensen over den mangedobbelte verdens- og europamester Therese Klompenhouwer fra Holland.

Charlotte Sørensen havde ellers aldrig slået hende før. Anderledes skulle det dog gå i torsdags.

Det skriver Den Danske Billard Union i en pressemeddelelse.

Verdensmesterskabet fandt sted i den franske by Blois. Med triumfen er det første gang, at en kvinde bliver verdensmester i en billarddisciplin.

‘Det er mit bedste resultat nogensinde – både fordi det er et VM, og fordi trebande karambole er så meget sværere et spil. Det var en vild kamp, og jeg spillede mit bedste spil nogensinde. Alt gik bare op i en højere enhed,’ udtaler Charlotte Sørensen i forbindelse med sejren i pressemeddelelsen.

Tæt VM-finale

Charlotte Sørensen vandt en tæt finale med cifrene 30-29 over hollænderen. Hun havde dog allerede ved stillingen 29-27 muligheden for sikre sig guldet, men glippede i første omgang chancen.

Anden gang var der dog gevinst.

Charlotte Sørensen har to gange tidligere vundet europamesterskabet i pooldisciplinen 8-ball, men det er altså første gang, at hun vinder verdensmesterskabet.

Tidligere har Danmark i herrerækken vundet billardguld. Det skete i 1991, da Erling Sjørup vandt VM-guld i disciplinen biathlon, hvor der både spilles trebande karambole og 5-kegler.

Fra en stor sportsnyhed til en anden. Jonas Vingegaard deler glædelig nyhed.