1 år siden

Danmark skal være vært for EM i kørestolshockey 2024

Foto: Pexels.com

Denne artikel indeholder sponsorerede links og er baseret på annoncørbetalt indhold

Efter at have prøvet i lang tid, har Danmark fået æren af at være vært for det kommende europamesterskab i kørestolshockey i 2024. Det kommer til at foregå fra 20. til 28. oktober 2024 og finder sted i Musholm resort nær Korsør. Det er første gang, at Danmark får lov til at være vært for et internationalt mesterskab i kørestolshockey.

Danmark er verdens bedste til kørestolshockey

Timingen med mesterkabsværtskabet kunne heller ikke falde bedre: Danmark vandt sidste VM i kørestolshockey: Det danske landshold er i øjeblikket et af de bedste hold til kørestolshockey. Der er derfor gode chancer, hvis man har lyst til at bette på Danmark under mesterskabet. Kørestolshockey bliver mere og mere populært, og det plejer at bringe betting med sig i kølvandet. Man kan ofte finde gode odds på LeoVegas odds, og her er oddsene for dansk sejr særligt gode i øjeblikket. Mange foretrækker gode odds frem for langsigtede investeringer. Heldigvis er der god tid til mesterskabet, så man kan følge udviklingen op til turneringen og overveje sine valg om de rette odds inden da.

Hvad er kørestolshockey?

Kørestolshockey er en sport, der spilles af personer med handicap. Det er en variation af floorball, hvor spillerne sidder i kørestole og bruger stave til at slå bolden rundt på banen. Reglerne for kørestolshockey ligner meget reglerne for almindelig floorball, men det er selvfølgelig lidt anderledet, da spillerne benytter elektriske kørestole. For eksempel skal der være 5 spillere på hvert hold, hvoraf den ene agerer målmand, og målmanden og mindst én markspiller skal spille med et T-stav. Det blev først brugt som et led til at give motorisk handicappede mulighed for at deltage i en holdsport, og blev sidenhen så populært, at det blev anerkendt som en reel sport. Kørestolshockey har haft internationale turneringer siden 1987, og Danmark deltog for første gang i 1989.

Kørestolshockey handler meget om strategi

Motorisk handicap kan vise sig på forskellige måder afhængig af personen, og det er derfor meget forskelligt, hvilke styrker og svagheder, der er for hver spiller. Kørestolshockey handler derfor ikke kun om at finde de stærkeste spillere, men også om at finde ud af, hvor de hver især kan bidrage bedst til holdet. Der går derfor meget strategi i det, fordi der skal tages højde for den individuelles styrker og svagheder. Her har Danmark i øjeblikket det bedste teamwork, men det er værd at holde løbende øje med sporten, hvis du overvejer at bette på turneringens udfald.

Det bliver en helt ny udfordring for Danmark at være vært for EM i kørestolshockey 2024, og forhåbentligt kan landsholdet forsvare deres placering som verdens bedste.