Center for Cybersikkerhed: Pas på dette program

Hvis danske virksomheder og myndigheder bruger antivirusprogrammer fra den russiske cybersikkerhedsvirksomhed Kaspersky, bør de genoverveje det.

Det siger Mark Fiedel, der er vicedirektør i Center for Cybersikkerhed, til DR.

– Det gode råd er at tage kritisk stilling til, om Kaspersky skal være dem, der leverer ens antivirusprodukt, siger han.

Opfordringen kommer i kølvandet på, at USA torsdag forbød Kaspersky at sælge sin software til amerikanske kunder.

USA’s efterretningstjenester har i flere år advaret om, at Kaspersky er en national sikkerhedstrussel, fordi Rusland angiveligt kan bruge softwaren til at spionere mod kunderne, skriver it-magasinet Wired.

Forbuddet fra det amerikanske handelsministerium er det første af sin slags.

Mark Fiedel siger til DR, at Center for Cybersikkerhed, som hører under Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), ikke selv ville bruge softwaren.

Det amerikanske forbud træder i kraft 20. juli. Kaspersky har tilladelse til at levere opdateringer til sine eksisterende amerikanske kunder ind til 29. september.

Kaspersky har hovedkvarter i Moskva, men har kontorer i 31 lande og tilbyder software til 400 millioner brugere og 270.000 virksomheder i mere end 200 lande, skriver nyhedsbureauet Reuters.

DMI advarer lige nu mod voldsomt vejr i weekenden. Den står på skybrud og massive mængder vand flere steder i Danmark. Læs historien her.