DMI advarer: Her bliver vejret ekstremt

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) varsler om voldsomt vejr. Vejret kommer til at bære præg af kraftig regn og lokale skybrud fra fredag klokken 20 til lørdag klokken 06.

Det skriver DMI på sin hjemmeside om vejret.

Særligt Syd- og Sønderjylland, Fyn, Midt- og Vestsjælland samt Lolland og Falster kan blive ramt, men der er også sendt en varsel om risiko for resten af landet undtagen Bornholm, skriver DMI.

– Lige nu er der nedbør ned over Tyskland, som stedvist er ret kraftigt, og det bevæger sig op over Danmark, men det er usikkert, hvor meget vand der kommer, siger meteorolog Jesper Eriksen til Ritzau.

Så vådt bliver det

Flere steder forventer DMI, at der i tidsrummet vil falde mellem 25 og 35 millimeter regn i løbet af seks timer. Vejret kan altså blive voldsomt.

Kriteriet for kraftig regn er mere end 24 millimeter nedbør på seks timer, og kriteriet for skybrud er mere end 15 millimeter på 30 minutter.

Forsikringsselskabet Tryg har af samme grund udsendt en meddelelse til flere af sine kunder, der bor i de områder, hvor DMI har varslet.

Her opfordres man til at lukke alle døre og vinduer og tjekke, at de er helt tætte og at tjekke, at tagrender, tagnedløb og nedløbsbrønde ikke er tilstoppede.

Ifølge Jesper Eriksen skal man passe på de steder, hvor vandet samles – eksempelvis ved viadukter.

Pas på i trafikken

– Man skal også passe på, hvis man skal ud og køre bil, eller hvis der kommer torden, siger han med hensyn til vejret.

DMI forventer, at en front fredag aften vil trække op over Danmark fra sydvest. I løbet af natten til lørdag vil den bevæge sig mod nord og nordøst.

Lørdag morgen vil den derfor ligge over den nordlige del af landet og Kattegat, skriver DMI på sin hjemmeside.

I løbet af lørdag klarer vejret op fra sydvest, og derfor vil der med stor sandsynlighed være bedre vejr søndag, hvor det er sankthans. Det skriver Jesper Eriksen på DMI.

Her vil der både komme perioder med sol og skyer og muligvis enkelte lette byger, lyder det.

Vrede bilister har fredag tage sagen i egen hånd og har begået selvtægt i forsøget på at fjerne blokerende klimaaktivister fra kørebanen. Presse-fotos.dk var med på sidelinjen, mens akitvisterne blev skubbet væk og deres bannere blev taget.

ONP er hænger sammen med Presse-fotos.dk. Læs flere nyheder.

Presse-fotos.dk dækker ofte vejret, følg med på hjemmesiden.