Dansk prisuddeling vender på en tallerken: ‘Vi er meget kede af det’

Illustrationsfoto: Camma Okami blev smidt ud af prisuddeling. Nu undskylder de.
Illustrationsfoto.

Under Simbaprisen blev influencer Camma Okami smidt ud midt i et interview. Nu beklager arrangørerne hændelsen.

I søndags blev musiker og tv-personlighed Camma Okami smidt ud af Simbaprisen. Hændelsen indtraf kort inden priserne skulle overrækkes.

Her befandt hun sig på guldløberen, da en række vagter pludselig smed hende ud.

Camma Okami havde iklædt sig en sort kjole med et politisk budskab, hvilket var i strid med prisuddelingens regelsæt.

‘Verden brænder og vores medmennesker har brug for vores stemmer. Men vi tier og tager til Simbaprisen for at fejre os selv’, stod der på hendes sorte kjole, mens hun indtog pladsen foran fotograferne i Operaen i København.

Nu vender Simbaprisen dog på en tallerken og melder ud, at det ikke var på sin plads, at Camma Okami blev smidt ud.

‘Vi er alle tre arrangører af Simbaprisen (Mia Marslew, Jasmin Lind og Mika Schultz, red.) meget kede af, at situationen vedrørende Camma under Simbaprisen 2024 opstod, og at hun endte med en dårlig oplevelse. Det vil vi gerne undskylde. Det var aldrig vores intention,’ lyder det i et opslag på Instagram.

Camma Okami var ‘fuldstændig paf’

I forbindelse med udsmidningen beskrev Camma Okami situationen på Instagram.

‘Min intention var ikke at fjerne fokus fra det gode, som aftenen handler om, men at gøre opmærksom på at der – i min optik – følger et ansvar med at have en stor platform, og dermed mulighed for at skabe positiv forandring i vores samfund,’ lød det blandt andet fra tv-personligheden.

Da hun blev smidt ud, blev et banner, hun var iklædt, ligeledes fjernet. Dette medvirkede til, at hendes numse var blottet. Til TV 2 har hun udtrykt, at det gjorde hende ‘fuldstændig paf’ og chokeret.

Simbaprisen beklager dybt

Derudover skriver Simbaprisen på Instagram, at de havde et ordensreglement på plads, som skulle overholdes.

På baggrund af dette ordensreglement traf de beslutningen om at smide Camma Okami ud.

‘Når vi ser tilbage på situationen med mere overblik og ro, kan vi godt se, at Cammas handling var fredelig. Vi erkender, at der blev taget en forhastet beslutning, og vi beklager derfor dybt, at hun blev sendt hjem,’ forklarer de videre i opslaget. 

Direktør for Simbaprisen, Mia Marslew, gav ellers en anden melding i søndags.

-Der er selvfølgelig plads til politiske budskaber. Jeg synes bare, man skal tænke over, hvornår man gør det. Nu er vi kommet i aften for at holde en fest,’ udtalte hun i forbindelse med udsmidningen.

Her refererede hun også til Camma Okamis DR-program Camma bliver kendt, der handlede om, at hun gjorde alt for berømmelsen.

‘Man kommer egentlig og prøver at ødelægge festen med politiske budskaber. Det synes jeg ikke er i orden,’ nævnte hun videre.

Simbaprisen fortæller dog i opslaget på Instagram, at de ‘har stor respekt for Cammas aktivisme og det mod, hun viser ved at gå forrest med sine budskaber.

‘Vi vil fremadrettet se nærmere på ordensreglementet for at gøre vores bedste for at undgå lignende situationer i fremtiden,’ uddyber de afslutningsvist i opslaget.

Dramatisk episode: Dansk influencer smidt ud af prisuddeling.

ONP.