Breaking: Derfor måles der radioaktivitet over Danmark

Onsdag skrev Nukleart Beredskab, at målestationer i Danmark har målt værdier af det radioaktive stof Cæsium-137. Nu er forklaringen kommet på, hvorfor vi pludselig kan måle den slags radiokativitet i den danske luft

Det er grundet en skovbrand omkring Tjernobyl i Ukraine.

Skovbranden har været med til at give radioaktiv aktivitet i Danmark, og de kan altså måle det på deres måleinstrumenter.

En skovbrand omkring Tjernobyl i Ukraine har givet radioaktiv aktivitet i Danmark og kan registreres på vores måleinstrumenter.

I et interview med B.T. udvider de begundelsen for, hvorfor vi pludselig ser den her måling.

Carsten Israelson, souschef i Nukleart Beredskab, understreger over for B.T., at de målte niveauer er så lave, at de ikke udgør nogen sundhedsrisiko.

‘De niveauer er så lave, at de er langt fra at være farlige, at måleresultaterne ikke giver anledning til bekymring hos myndighederne, og at de ikke udgør nogen sundhedsrisiko’, siger Carsten Israelson, souschef i Nukleart Beredskab.

Den danske befolkning har ingen grund til at være bekymrede for deres helbred.

Beredskabet har også været i kontakt med vores nabolande, som har gjort lignende målinger.

Selv mange år efter katastrofen ved Tjernobyl i 1986, så er træerne i området stadig forurenede, og grundet branden i området, så kan radioaktiviteten altså måles i Danmark.

Flere ulovlige parkeringsafgifter er begyndt at se dagens lys. Der er nogle ting, du skal være ekstra opmærksom på. Det kan du se her.