Biskop Kjeld Holm begravet i Aarhus

Mange mennesker deltog i begravelsen af Kjeld Holm.

Den mangeårige biskop Kjeld Holm er blevet begravet i Aarhus. Han døde onsdag den 2. oktober i en alder af 79 år.

Tidlig fredag eftermiddag den 11. oktober blev tidligere biskop i Aarhus Stift, Kjeld Holm, begravet. Han døde onsdag den 2. oktober i en alder af 79 år.

Den mangeårige biskop blev først mindet ved en stor ceremoni i Aarhus Domkirke og efterfølgende kørt til Vejlby Kirke i Risskov, hvor han siden blev begrevet.

Det skriver TV 2 ØST.

Kjeld Holm nåede at være biskop i over 20 år. Han blev første gang valgt som biskop i Aarhus i 1994, hvor han sad i embedet frem til 2015.

I sin rolle som biskop var han kendt for at give sin mening til kende i samfundsdebatten. Blandt andet forholdt han sig til emner som homovielser i folkekirken, Irak-krigen og ulandsbistandens størrelse.

Derudover gjorde han sig også bemærket i flygtninge- og indvandrerdebatten. I 2017 meldte han sig eksempelvis ud af Socialdemokratiet efter 25 år som erklæret socialdemokrat.

Kjeld Holm tog beslutningen i et oprør mod partiets stramme udlændingepolitik. Efterfølgende meldte han sig ind i De Radikale.

I forbindelse med dødsfaldet beskrev borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard, Kjeld Holm som en moderne sogenpræst og biskop, der var i øjenhøjde med folket.

‘Med udtalt social indignation og et stort blik for det medmenneskelige aspekt engagerede han sig i den aktuelle samfundsdebat, lod sig ikke begrænse af bispekåben – snarere tværtimod – og gik uforfærdet ind i de sværeste spørgsmål,’ sagde Jacob Bundsgaard dengang til Ritzau.

Presse-fotos.dk var til stede under begravelsen og bringer billeder fra mindehøjtideligheden. Se billederne nedenunder.

Biskop med markant samfundsstemme er død.

ONP.