Arla fyrer 160 medarbejdere

Arla nedlægger 160 stillinger på sin fabrik for modermælkserstatning og andet mælkepulver, Arinco, i vestjyske Videbæk.

Det skriver flere medier herunder TV Midtvest.

– Men man vil gøre alt, hvad man kan, for at beholde så mange dygtige medarbejdere som muligt, siger Jonas Barfoed, der er pressemedarbejder ved Arla Foods, til mediet.

Han nævner blandt andet omskoling og videreuddannelse, der kan give medarbejderne nye muligheder internt.

Mejerikoncernen lukker produktionen af mælkepulver i Videbæk om halvandet år.

I stedet rykker Arla produktionen til den franske andelsmejerikoncern Sodiaal. Det skriver Agriwatch og Fødevarewatch.

Arla vil blandt andet med fabrikken i Videbæk fremover fokusere mere på ingrediensforretningen Arla Foods Ingredients, AFI.

– Det siger sig selv, at det er en svær situation og en hård dag for vores medarbejdere, siger vicekoncerndirektøren for AFI, Luis Cubel, i en pressemeddelelse.

Afskedigelser vil være uundgåelige, tilføjer han. Det er ikke oplyst, hvor mange af de ansatte, der vil få en fyreseddel.

Illustrationsfoto

Koncernens ingrediensforretning AFI transformerer valle fra det, der engang blev betragtet som affaldsprodukt, til ingredienser, der bruges til spædbarnsernæring, klinisk ernæring, sportsernæring, specialiseret ernæring og andre føde- og drikkevarer.

Luis Cubel tilføjer, at AFI’s nye strategi vil “sætte skub i vores ambitiøse vækstplaner for vores ingrediensproduktion og gøre Arla Foods Ingredients i stand til yderligere at styrke vores position som førende global aktør på ingrediensmarkedet.”

Der er på nuværende tidspunkt ansat 320 på Arinco-fabrikken.

Agriwatch og Fødevarewatch skriver, at omstruktureringen i Arla også vil berøre omkring ti medarbejdere på AFI’s hovedkontor i Aarhus.

I dag væltede et træ ned over en femårig pige. Udlejeren og udlejerens far var tiltalt for uagtsomt at have forvoldt skade på pigen ved at undlade at få fælde træet. Læs den historie her.