Anklager kræver 16 år: Par mishandlede mand og dræbte ham

Anklager i retssagen mod et kærestepar, der onsdag formiddag er blevet dømt for at have røvet, mishandlet og dræbt en mand, kræver 16 års fængsel til parret.

“Det har været et timelangt forløb af vold og brutalitet. Det har haft karakter af decideret mishandling”, siger anklager Mette Bendix.

Anklageren stiller sig ikke tilfreds med det udgangspunkt, som retten er kommet med, som lyder på 12 års fængsel. Udgangspunktet er for drab, og derfor mener anklageren, at det ikke er tilstrækkeligt, da der også er tale om mishandling og røveri.

Tæsk og indsprøjtning af WC-middel

Manden blev fundet dræbt i den 23-årige kvindes lejlighed sidste år, hvor han først var blevet tæsket med jernstang og fik sprøjtet WC-middel ind i sig op til flere gange.

Men dødsårsagen var ifølge kvælning, som er udført ved at stramme et bælte om offerets hals, ifølge retsmedicinerne.

Anklager vil have 15 år for drabet

“Prøv at forestille jer den rædsel og frygt, offeret må have haft, mens det stod på”, sagde anklager Mette Bendix til nævninge og dommere, som skal udmåle straffen.

Alene drabet skal ifølge anklageren koste 15 års fængsel, og det skal toppes med yderligere 1 års fængsel for røveridelen, lyder kravet.

Der falder endelig dom senere i dag. Presse-fotos.dk følger sagen.

/Ritzau/