Advarsel: Denne app kan filme din skærm – slet den straks

Android og Iphone
Arkivfoto.

Hvis du har denne app på din iPhone eller Android-telefon, bør du fjerne den med det samme. Eksperter advarer nemlig mod en farlig malware, der kan stjæle dine personlige oplysninger – og det gælder især følsomme data som bankoplysninger.

Vi bruger vores smartphones konstant – fra beskeder og billeder til at tjekke vores bankkonti. Men alt for mange af os tænker sjældent på sikkerheden af disse enheder, selvom de er en guldgrube for cyberkriminelle. Det skriver Nyheder24, som advarer mod den nyeste trussel, der især rammer Android-brugere.

Appen er designet til at ligne en legitim applikation, men i virkeligheden stjæler den dine oplysninger.

Ifølge en analyse fra sikkerhedsfirmaet Fox-IT er der opdaget en opdateret version af malwaren, der specifikt retter sig mod Android-enheder.

Når du installerer denne app, kaldet ‘Vulture’, kan kriminelle få adgang til alt fra dine tastetryk til at filme, hvad der foregår på din skærm. Sådan skriver Inside Digital.

Sådan snyder de dig

Svindlerne bruger ofte SMS-beskeder som en måde at narre ofre på.

Det starter med en besked om en falsk pengeoverførsel, som du skal reagere på ved at ringe til et nummer. Når du ringer op, modtager du en SMS med et link til en app, der udgiver sig for at være “McAfee Security App”.

Men i stedet for at beskytte dig, giver appen cyberkriminelle adgang til dine data.

Når først appen er installeret, kan den optage skærmbilleder, registrere dine tastetryk og få fat i dine private oplysninger.

Det gør den til en alvorlig trussel for alle, der bruger deres smartphone til følsomme aktiviteter.

Beskyt dig selv

For at undgå at falde i fælden, bør du altid være på vagt over for apps, der ikke kommer fra officielle butikker som Google Play eller App Store, skriver Nyheder24.

Sørg for at have opdateret sikkerhedssoftware installeret, og vær skeptisk over for mistænkelige beskeder, der beder dig om at downloade apps via links lyder et generelt råd.

Hvis du allerede har installeret en app, der virker mistænkelig, er det en god idé at slette den straks og tjekke dine enheder for malware.

Husk, sikkerhed på mobilen er lige så vigtig som på computeren!

For ikke længe siden er en mand omkommet i en ulykke med paraglider. Han faldt 200 meter ned. Læs historien her.

onp