1 år siden

7 sportsstrategier der kan give dig succes i arbejdslivet Uanset om du er leder, menig medarbejder, arbejder hjemmefra som tekstforfatter eller er eneejer af  dit eget lille firma, så findes der rigtigt fine strategier fra sportens verden, som direkte kan overføres  til dit arbejdsliv. Her får du de syv bedste strategier serveret og forklaret, på et sølvfad. Simplificer  opgaverne. Brug din styrke. Lyt til kritik og feedback. Sæt pris på dit team. Koordiner med dit  team. Prioriter løbende. Visualiser din succes.  

Simplificer opgaverne 

Annonce

Det som træneren mener, når han i sportens verden forsøger at få sine spillere til at simplificere  opgaverne, er at dele den store opgave op i små bidder. 

Et kæmpe projekt om eksempelvis at lancere en ny produktion af en helt ny designet stol, kan ikke  overskues af en person, i sin helhed. Her handler det om at opdele opgaven og at pinde den ud i alle  de dele, som hele opgaven er sat sammen af. 

Ved at have fokus på kun en del af helheden, optimere du din ydelse.  

At forsøge at spise en hel elefant på kun en arbejdsdag er så absurd at enhver vil give op.  Situationen er ikke anderledes en eksemplet herover. Del elefanten op i overkommelige portioner,  spis det du kan og stop resten på køl.  

Annonce

Brug din styrke 

Her er det igen taget fra sportens verden. Der er ingen grund til at være målscorer, hvis din virkelige  styrke ligger i forsvaret. Det samme gælder på din arbejdsplads. Er du ikke en haj til matematik, så  skal du nok ikke sætte dig selv på posten som økonomichefen. Er du god til at lave mad, så meld  dig i stedet til at stå for personalefrokosten. Find dine styrker og vedkend dig dem, i stedet for at  binde an med ting du i forvejen ved vil blive op ad bakke. Gode odds VM 2022 bliver ikke regnet  ud af kokken. 5 råd til optimeret fokus når du går på online casino er skabt til dig, hvis du har svært  ved at holde fokus. Hold fast i det du kan og vær tro mod dig selv. 

Lyt til kritik og feedback 

Kritik er ikke altid nemt at håndtere. Men, det er nu en gang her du lærer rigtigt meget. I sportens  verden er din træner altid den klogeste. Kritik fra ham er alvor og skal tages til efterretning. Sådan  bør det også være på din arbejdsplads. 

Annonce

Feedback er lettere at håndtere og kommer ofte uopfordret. Det kan være ris og ros fra en kunde  eller en samarbejdspartner. Lyt til feedback, brug det hvis du kan. Lad være med at tro at det kun er  dig der har de rigtige løsninger. 

Giv også selv kritik og feedback, hvis du tror det vil gavne. Giv det ikke bare for at virke overlegen  og bedrevidende. Det er der ingen der har gavn af. Giv kritik og feedback, hvis det giver mening og  hvis du kan formulere det, så ingen har svært ved at modtage det.


Sæt pris på dit team 

Dit team er nok det vigtigste du har. Her har du hjælp, aflastning, opmuntring, støtte og ligesindede.  Fortæl dit team at du sætter pris på dem. Gør dem glade. Giv dem kage til kaffen og et kram, hvis  det er passende. Den gode stemning på arbejdspladsen, begynder i de enkelte teams. Det kan lige så  godt være dig der sætter skub i humøret.  

Dit team er din base. Resten af arbejdspladsen kan også have gavn af din positive tilgang. Jo mere  positivitet du spreder omkring dig, jo mere får du tilbage. 

Koordiner med dit team 

Lad være med at go solo. Det eneste du opnår er dobbelt arbejde og misforståelser. Koordiner og  del opgaver med dit team. Kommunikation er nøglen. 

Brug de møder som er afsat til team møder, på at få koordineret ordentligt med alle medlemmer af  teamet. På den måde sikre du at alle ved hvad de skal og at ingen laver dobbelt arbejde.  Igen hænger det sammen med din positivitet. At koordinere ordentligt er et godt værktøj, som giver  alle overblik og dermed overskud. 

Prioriter løbende 

Du kan ikke nå alt. Det er der ingen der kan. Stop op, se hvad der er vigtigst at få gjort. Gør det  vigtigste. Er der stadig dagslys når du er færdig, kan du tage noget mindre, længere nede fra  bunken. 

At prioritere hænger sammen med ideen om at simplificere. Du kan ikke nå alle dine  arbejdsopgaver på en enkelt arbejdsdag. Det er heller ikke meningen at du skal prøve på det.  selvfølgeligt vil du gerne gøre dit arbejde godt, uanset om du er chefen eller menig medarbejder,  men det betyder ikke at du skal stresse over at nå så meget som muligt. 

Begynd hver arbejdsdag, med at lokalisere den eller de vigtigste opgaver. Lab opgaverne, uden at  stresse, i den rækkefølge du har prioriteret. Lav kun mere end det, hvis der rent faktisk er tid til det.  ellers må det vente til næste arbejdsdag. 

Visualiser din succes 

Alle store og geniale ideer er startet som en lille drøm, som nogen har tilladt sig at visualiser i al sin  pomp og pragt.  

Håb og drømme er vores drivkraft. Hvis vi stopper med at drømme har vi ikke længere nogen  drivkraft. 

Se din succes for dig. Brug tid på virkeligt at skabe et overbevisende billede, inde i dit eget hoved.  Hold fast i billedet og gå målrettet efter at gøre det til virkelighed.  

Gå ikke i små sko og hav ikke beskedne drømme. Drøm stort og vildt og gå efter det. del gerne  drømmen op i stadier, men hav altid fokus på slut målet. Du lever kun en gang, så det er bare med  at få det bedste ud af det.