50-dobbelt indbrudstyv spurgte altid efter Louise: Nu har han fået sin dom

En tyv kendt som Louise-manden begik 50 indbrud og indbrudsforsøg, men torsdag blev han idømt anbringelse på en sikret afdeling for personer med alvorlige psykiske handicap.

Årsagen til, at manden blev kendt som Louise-manden, var, at han havde en særlig teknik, når han begik sine indbrud.

Her gik den nu 32-årige mand rundt i bestemte kvarterer i først Aarhus og siden i Randers. Her tog han fat i dørhåndtagene på ejendommene.

Hvis døren ikke var låst, gik han ind i huset eller lejligheden. Hvis der ikke var nogen hjemme, stjal han kontanter eller værdier for mindre beløb. Hvis der var nogen hjemme, spurgte han altid efter Louise, som han foregav at lede efter. Og derefter forsvandt han igen.

I september 2021 blev den 32-årige så anholdt efter, at han var blevet overrasket af beboerne i en lejlighed i Randers. Han blev efterfølgende varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, da politiet mistænkte, at han stod bag en række lignende indbrud.

Ud over de mange indbrud blev han i Retten også dømt for flere tilfælde af vold og trusler begået mod medarbejdere på den institution, hvor han var anbragt. 

”Den 32-årige har skabt stor utryghed blandt mange borgere ved at gå ind i deres private hjem og stjæle fra dem på den måde, og jeg er tilfreds med, at han nu har fået en foranstaltningsdom uden længstetid. Efterforskerne har gjort et rigtig godt stykke arbejde med at kæde de mange sager sammen, og det var medvirkende til, at han kunne blive dømt for en række forhold, ” siger senioranklager Jakob Beyer, Østjyllands Politi, til politiets hjemmeside.

Baggrunden for, at den 32-årige blev dømt til anbringelse, var, at han af Retslægerådet blev erklæret sindssyg i gerningsøjeblikket og mentalt retarderet. 

Han nægtede sig skyldig og tog forbehold for at anke dommen til Vestre Landsret.