18. okt. 2022 - 20:28

40-årig stillede konto til rådighed for kriminelle: Nu skal han i fængsel for hvidvaskDet fritog ikke en 40-årig mand fra Fårvang for straf, at han ikke selv vaskede penge hvide. Han skal nu tre år i fængsel for at have stillet en konto til rådighed for kriminelle, der overførte mindst 60 millioner kr.

Retten i Randers fandt det bevist, at manden havde stillet sine selskabers konti til rådighed for personer, som derefter indbetalte penge på kontoen, der stammede fra kriminalitet.

For at sløre pengenes oprindelse førte de kriminelle pengene videre ud fra bankkontiene til forskellige modtagere – primært i udlandet.

LÆS OGSÅ: Ville have fat i over 300 kilo kokain: 11 mænd skal bag tremmer i lang tid

Politiet har beslaglagt op imod tre millioner kroner i forbindelse med opklaringen. Det beløb har retten nu konfiskeret til statskassen.

”Hvidvask er yderst alvorlig kriminalitet. Man kan ikke slippe afsted med at sige, at man blot har overladt sit Nem-ID til andre, eller at man ikke har holdt øje med, hvad der foregik. Retten har ved afgørelsen vist, at det straffes hårdt, når man som her er med til at hvidvaske mange millioner kroner,” siger Karen Moestrup Jensen, specialanklager ved National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Den dømte blev også frakendt retten til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed i Danmark eller udlandet uden at hæfte personligt eller ubegrænset i fem år.