27 år siden: Verdenen stod stille og sorgen spredte sig

Illustrationsfoto

I dag den 31. august 2024, er det 27 år siden, at Prinsesse Diana også kaldet Lady Diana, tog hendes sidste åndedrag i en voldsom ulykke.

Den skæbnesvangre nat i 1997 var natten hvor prinsesse Diana, på tragisk vis mistede livet i en bilulykke i Paris som sendte voldsomme chokbølger igennem hele verdenen og lagde flere nationer i dyb sorg.

Prinsesse Dianas død var ikke bare et tab for det britiske kongehus, men det var også en tragedie for hele nationer, da Diana havde en helt speciel evne til at nå ud til alle mennesker.

Dianas varme og medmenneskelighed skinnede igennem hendes arbejde med velgørenhed, hvor hun blandt andet satte fokus på HIV/AIDS.
Dianas dedikation til at hjælpe udsatte og sårbare mennesker, gjorde hende til en folkets prinsesse som var elsket af millioner.

Dianas begravelse, der blev afholdt den 6. september 1997, var en af de mest sete begivenheder i historien, hvor det formodes at cirka 2,5 milliard mennesker verden over fulgte med på tv, mens tusindvis samledes på Londons gader for at sige farvel til prinsessen.

Begravelsen var ikke kun en hyldest til Dianas liv, men også et udtryk for den sorg, der forenede mennesker fra alle verdenshjørner, efter Diana satte sir prag på mennesker med alle nationaliteter.

Selvom det er næsten tre årtier siden, at Prinsesse Diana gik bort, lever hendes minde videre i ikke bare hendes sønner Prins William og Prins Harry, som fortsætter hendes arbejde på hver deres måde, men også i folk verdenen over, som aldrig vil glemme det storslående og menneskelige væsen som prinsesse Diana var.