Teenagepige: Jeg er blevet gruppevoldtaget

En 17-årig pige blev på sin fødselsdag holdt nede, mens der blev udført forskellige seksuelle handlinger på hende mod hendes vilje. Alligevel er de tiltalte personer blevet frikendt i sagen. Retten mener ikke, at der var tale om gruppevoldtægt

Det er en meget opsigtsvækkende sag, der i de seneste dage har taget Norge med storm.

Sagen løber ved retten i den norske by Agder, hvor fire norske teenagepiger er blevet tiltalt for at gruppevoldtage deres 17-årige veninde under hendes fødselsdagsfest.

Det skriver VG.

Den alvorlige sag startede i november 2022, hvor de fire veninder var med til fejringen af den 17-årige.

Ifølge mediet var forældrene ikke hjemme, og de i alt fem piger fejrede fødselsdagen med alkohol.

I løbet af aftenen opholdt pigerne sig i soveværelset, og det er her, at gruppevoldtægten ifølge anklageskriftet skal have fundet sted.

Den 17-årige pige blev af sine veninder skubbet ned på sengen og holdt på arme og ben, mens veninderne udførte diverse seksuelle handlinger på hende med en vibrator, som de havde givet hende i gave.

Offeret følte sig voldtaget, da hun mener, at de seksuelle handlinger skete mod hendes vilje.

I retten har de tiltalte piger forklaret, at de alle var en del af et ‘seksuelt miljø’, men at der var uenighed om, hvorvidt de seksuelle handlinger var frivillige eller ej.

Retten i Agder mener, at den 17-årige pige blev udsat for gruppepres, men retten har ikke fundet det bevist, at der var tale om vold, strafbar tvang, eller at de tiltalte har forstået, at der ikke var samtykke til handlingen.

Pigerne har nægtet sig skyldige igennem hele sagen, og onsdag i denne uge er de altså alle blevet frikendt.

Det kom til stor glæde for pigerne, oplyser en af forsvarsadvokaterne.

“Sagen har været en belastning for min klient. På hendes vegne håber jeg, at anklagemyndigheden vil slippe det her, så hun kan lægge sagen bag sig og komme videre,” lyder det ifølge norske NRK.

Politiet er rykket ud til en lokal park efter et meget skræmmende fund. Alarmcentralen har nemlig modtaget en anmeldelse af, at der tilsyneladende er blevet fundet en moderkage.