Regeringen vil igen spare på integrationen

En række statslige integrationsindsatser står nu igen til få skåret deres bevilling med 27,9 millioner kroner.

De samme integrationsindsatser fik i foråret annulleret en tilsvarende millionbesparelse efter pres fra blandt andet oppositionen.

Det skriver Politiken, der også afdækkede sagen i foråret.

Besparelserne fremgår af regeringens finanslovsforslag for 2025, men er oprindelig politisk vedtaget i 2021 i flerårsaftalen for Kriminalforsorgen.

I et skriftligt svar til Politiken henviser udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) til, at der med den aftale var lagt op til besparelser på indsatserne fire år i træk.

Men at det er lykkedes at finde andre løsninger for 2022, 2023 og 2024.

– Der er endnu ikke taget endeligt stilling til, hvordan forligskredsens besparelse skal håndteres næste år. Regeringens kamp for sikre integrationen og bekæmpe negativ social kontrol fortsætter naturligvis, siger Kaare Dybvad Bek til Politiken.

Det mødte kritik i foråret, da det kom frem, at en række bevillinger til integrationsindsatser havde været sat i bero siden årsskiftet, og at der skulle spares for 27 millioner kroner. Penge som i stedet skulle gå til Kriminalforsorgen.

Dengang drejede det sig om i alt 21 integrationsprojekter fra 19 organisationer og i alt 64 millioner kroner, der blev tilbageholdt.

Politiken skriver, at det er de samme organisationer, der nu igen står til at blive ramt.

Det drejer sig eksempelvis om DRC Dansk Flygtningehjælp, der nu er i tvivl om, hvorvidt organisationen har finansiering til at fortsætte sin indsats i 2025.

Både De Radikale og Alternativet kritiserer regeringen i Politiken for den situation, som de berørte organisationer står i igen.

Finansloven for 2025 er endnu ikke vedtaget. Det skal ske, inden 2024 er omme.