Flere kvinder voldtaget

En 36-årig mand er netop blevet kendt skyldig i at have begået vold og voldtægt mod flere kvinder

Tre kvinder levede tilsyneladende i et sandt mareridts forhold med en 36-årig mand, der er bosat i Viborg.

I hvert fald er han i en sag ved Retten i Viborg torsdag blevet kendt skyldig i voldtægt af to af kvinderne og vold mod dem alle tre.

På gerningstidspunkterne havde han et forhold til kvinderne, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

“Sager om vold og voldtægt i nære relationer er bevismæssigt svære, da der sjældent er vidner til overgrebene. Ikke desto mindre er overgreb som disse alvorlige og jeg er tilfreds med, at retten overvejende grad har fundet den tiltalte skyldig og at de har dømt nogenlunde i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand,” siger specialanklager Pia Koudahl efter dagens dom.

Den 36-årige mand er blevet idømt tre år og tre måneders fængsel for volden og voldtægterne.

Han blev frikendt for at have udøvet psykisk vold på kvinderne.

“Når man bliver udsat for vold eller voldtægt af en person, som man er i et forhold til, kan det være svært at bryde ud af forholdet og anmelde volden til politiet af frygt for, hvordan partneren vil reagere. Men det er vigtigt at række ud til politiet, som har flere muligheder for at beskytte ofre for vold i nære relationer og vejlede om anmeldelse,” fortæller Marie Hipkin, der er socialrådgiver og en del af et team i Midt- og Vestjyllands Politi, som arbejder med traumatiserede ofre.

Den 36-årige mand ankede dagens dom, der derfor tages videre til Vestre Landsret.

En tankvogn lastet med 12.000 liter dielsel har påkørt en rendegraver på en tåget landevej. Lastbilens front er helt ødelagt, mens en person er blevet bragt til behandling slemt tilskadekommen.

Illustrationsfoto