Navngivningen af Palæstinas plads: “Folketingspolitikerne skal ikke blande sig”

Det skabte en del røre i befolkningen, og i særdelshed hos de folkevalgte, da det i mandags kom frem at beslutningen nu var officiel. Et område på Nørrebro skulle fremover blive kendt som Palæstinas Plads.

Den store polemiske debat det har skabt oven på beslutningen, er noget der i den grad har fået følelserne frem.

Hos Troels Christian Jakobsen, der er byrådsmedlem i Købehavns Kommune for Alternativet, og medlem at Teknik- og Miljøudvalget, er der ingen tvivl om hvem der skal stikke piben ind i denne debat.

Han er i dag kommet med en video på det sociale medie X, hvor han giver udtryk for at der intet symbolpolitik ligger bag beslutningen, og at de folkevalgte i bund og grund burde blande sig uden om politikken i København.

Presse-fotos.dk har taget kontakt til Troels Christian Jakobsen, for at høre lidt mere ind til synspunkterne, og hvornår man opfylder kravene, for at få en gade opkaldt efter sig.

“Først og fremmest vil jeg lige pointere, at den her beslutning har været undervejs fra før den 7. oktober 2023. Og så er beslutningen taget med Københavns borgere for øje. Vi har i København en relativ stor minoritet med palæstinensisk baggrund, og derfor har det også været at ønske i mange år at få den her plads opkaldt efter dem”

I sin video langer Troels Christian Jakobsen i den grad ud efter de folkevalgte, og det er der en helt særlig grund til.

” En hel del folketingspolitikere mangler simpelthen baggrundsviden. De snakker højt om sager, især dem fra højrefløjen, uden at have reel indsigt i emnet. Folketinget forstår sig ikke på kommunal politik. Vi så de samme tendenser med Nordic Waste sagen i Randers, hvor der også var en masse der havde meninger og holdninger til noget som de egentligt ikke har sat sig ind i.”

Han slutter sit skriv på X af med en bøn til Folketingets politikere: “Bland jer udenom”

Om politikerne blander sig uden om, er nok en anelse tvivlsomt. Beslutningen er sådan set taget, men forslaget er lige nu på pause, da Helle Bonnesen fra De Konservative har gjort brug af standsningsretten.

Hun vælger at gøre brug af standningsretten, hvilket vil sige, at forslaget går videre til Borgerrepræsentationen.

Den 3. oktober vil forslaget blive bearbejdet af Borgerrepræsentationen, hvor der skal stemmes om, at sagen skal sendes i høring.