Uvejret har trukket indover landet

Danskerne skal forvente nedbør i det meste af landet.

Værst bliver det dog i Jylland, hvor Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt et kategori et varsel om regn og torden.

– Det nordvestlige Jylland skal forvente kraftig regn og torden, og i resten af Jylland forventer vi lokale skybrud, siger Mette Wagner, der er vagthavende meteorolog ved DMI til Ritzau.

Også Fyn og Sjælland skal forvente regn.

På det vestlige Fyn varsles der ligeledes om lokale skybrud, mens DMI melder om risiko for det samme i den østlige del og på Vestsjælland og Lolland-Falster.

(Artiklen forsætter under billedet)

Kolding

Københavnsområdet skal dog ikke forvente det helt store nedbør.

– Der kommer lokale byger og regnvejr, men det ser ikke ud til, at der kommer skybrud eller kraftig regn på den østlige del af Sjælland, siger Mette Wagner.

Varslet om skybrud i Jylland og på Fyn gælder fra omkring klokken 16.00 til og med midnat. Uvejret forventes at tage til i den østlige del lige op til midnat. Det skriver TV 2 Vejret.

Det østlige Fyn og Vestsjælland er i risiko for skybrud fra klokken 22.00 og frem til klokken 04.00 natten til søndag.

For nuværende er det danske land dog lunt og tørt, og de varme temperaturer forventes at hænge ved i de østlige egne.

– I de vestlige egne vil der i løbet af eftermiddagen blive mere overskyet, i takt med at regnen indfinder sig, og temperaturerne vil også være køligere i disse områder, siger Mette Wagner.

Søndag fortsætter nedbøren i form af lokale byger, men der vil også være mulighed for at se solen i løbet af dagen, oplyser Mette Wagner.

Kraftig regn kendetegnes ved, at der falder mellem 25 og 35 millimeter nedbør på seks timer.

Ved skybrud skal der falde minimum 15 millimeter regn på en halv time.