Tyve klipper nu ladekabler over: Kobbertyve bliver nok skuffede

Ladekabler på elbilstandere er blevet et nyt mål for tyve, men de får formentlig ikke det store udbytte.

En ny trend blandt tyve har bredt sig.

Fra Nordborg til Horsens har flere virksomheder fået klippet kablerne til deres ladestandere over, men kobberindholdet – som tyvene formodentlig går efter – er langt mindre værdifuldt, end de måske tror, skriver TV SYD.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Ladestandere klippet op på Lundenvej ved Nordborg på Als.

I Guderup ved Bygma er der kun efterladt stumpene af et kabel, og butikschef Michael Petersen blev opmærksom på det, da en kunde påpegede, at også deres ladestander var blevet ramt, skriver mediet.

Hos OK er en ladestander ved SuperBrugsen markeret ude af drift med et advarselsbånd, og lignende scenarier udspiller sig flere steder.

Flere kabeltyverier i regionen

Kommunikationschef Rasmus Boserup fra OK fortæller til TV SYD, at tyverierne ikke kun rammer Horsens, men også Augustenborg, Gråsten og flere andre byer i Syd- og Sønderjylland.

Også Clever og Norlys har været udsat for kabelopklipningen, hvilket har medført stor frustration. “Det er en irriterende situation både for os og vores kunder,” udtaler Torben Niels Pedersen fra Clever til TV SYD.

Lille gevinst for tyvene

Selvom kobber ofte er målet for tyve, er der ikke meget af det i ladekablerne.

Ifølge Clever er kobberet kun 200 kroner værd pr. kabel, mens prisen på et nyt kabel løber op i cirka 15.000 kroner, fortæller TV SYD.

Det er en kostbar affære for de firmaer, der skal erstatte kablerne, men for tyvene er udbyttet beskedent.

Politiet i Sydøstjylland har indtil videre registreret seks sager om kabeltyveri fra ladestandere i Horsens Kommune i år, ifølge TV SYD. Tyverierne er dog endnu ikke så omfattende, at kunderne kommer til at mærke det på priserne, oplyser OK.

En stor undersøgelse viser nu, at én bank udskiller sig, når det kommer til kundernes tilfredshed. Denne bank er kundernes favorit.