Trist nyt til danske benzin- og dieselejere: Nye regler

Arkivfoto.

Selvom det er trist nyt for ejere af fossile biler, understreger Mobility Denmark, at zonerne skal støtte den grønne omstilling og sikre bedre luftkvalitet lokalt.

Ifølge en pressemeddelelse fra Mobility Denmark, vil danske kommuner snart få mulighed for at indføre nulemissionszoner, hvor traditionelle benzin- og dieselbiler ikke må køre. Lovforslaget, som har bred politisk opbakning, forventes at blive vedtaget i efteråret 2024.

Adm. direktør i Mobility Denmark, Mads Rørvig, udtaler: ‘Bilen er et meget fleksibelt transportmiddel, og bilejere har en forventning om, at deres bil kan køre, hvor de ønsker. Når de fossile biler bliver forment adgang i områder, vil det skabe større incitament til at vælge grønne, eldrevne biler, fordi de bliver et mere fleksibelt bilvalg’

Rørvig påpeger også, at nulemissionszonerne vil få stor betydning i kommunerne, især for dem, som endnu ikke har mulighed for at blive elbilister.

Han forudser, at emnet vil blive omdiskuteret ved den kommende kommunalvalgkamp.

Flere kommuner har allerede udtrykt interesse for at indføre disse zoner, men mange detaljer er stadig uklare.

Det er eksempelvis endnu uvist, hvilke kommuner der vil implementere zonerne, samt deres størrelse og placering. Desuden skal kommunerne beslutte, om zonerne kun skal omfatte persontrafik, eller om de også skal gælde varetransport.

Mobility Denmark opfordrer til, at kommunerne indkalder til borgermøder om nulemissionszonerne.

‘Vi er positivt stemt overfor tiltag, der skubber den grønne omstilling i den rigtige retning, og som styrker incitamentet til at vælge elbil. Der bør dog være en opmærksomhed på, at zonerne vil have en stor indflydelse på hverdagslivet for de virksomheder og borgere, der bor i kommunen. Vi opfordrer derfor til, at der skabes en dialog om de mange valg, der opstår i forbindelse med oprettelsen af nulemissionszonerne,’ siger Mads Rørvig.

Presse-fotos.dk er i besiddelse af en voldsom video, der har ført til, at man kunne starte en efterforskning af sagen, hvor de lige nu søger vidner. Se videoen her.

ONP