Træ vælter ned over femårig pige

Der er ikke grundlag for at dømme en udlejer, efter at en femårig pige blev kvæstet af et væltet træ i Charlottenlund under en storm i januar 2022.

Udlejeren og udlejerens far var tiltalt for uagtsomt at have forvoldt skade på pigen ved at undlade at få fældet træet, som under stormen Malik væltede ned i huset, som pigens familie havde lejet.

Men en dommer i Retten i Lyngby har frifundet udlejeren og udlejerens far for anklagen. Faren var anklaget, da han var en slags vicevært for det udlejede hus på Krathusvej, fordi sønnen boede i udlandet.

Udlejerens far forsøgte at få træet og et andet fældet, da han blev advaret om, at de var angrebet af svamp og i fare for at vælte.

Illustrationsfoto

Men han kæmpede en forgæves kamp med myndighederne, forklarede han, da sagen var for retten i sidste uge.

Han tog både kontakt til en skovfoged, Miljøstyrelsen og Gentofte Kommune, men endte i en blindgyde efter at være blevet kastet rundt.

– Jeg er i den situation, at jeg har simpelthen ikke flere idéer til, hvordan jeg skal gøre det.

– Jeg er jo en ganske almindelig, lille mand. Jeg har kæmpet som en fuldstændig vanvittig for at få fældet de her træer, sagde den ældre mand i retten.

Dommeren i Retten i Lyngby lægger da også vægt på farens indsats.

Da han han blev gjort opmærksom på træernes tilstand, tog han kontakt til myndighederne for at få de nødvendige tilladelser. Men ingen af de berørte myndigheder så sig som rette part, fremgår det af dommen.

Derfor er der ikke beviser for, at udlejeren og udlejerens far har gjort sig skyldige i tiltalen.

Det var 29. januar 2022, at et stort bøgetræ væltede ned i huset i Charlottenlund, hvor en familie på fem boede til leje.

Familiens femårige pige fik et kompliceret kraniebrud og blødning under en hjernehinde. Hun har dog ingen varige skader.