Terrortrussel: Dansk festgade afspærres

Illustrationsfoto - Jomfru Ane Gade

Jomfru Ane Gade, der tit er tæt befolket og har et aktivt natteliv, skal sikres med afspærringer

Jomfru Ane Gade i Aalborg – også kendt i daglig tale som Gaden – er ofte særligt om natten spækket med mennesker og liv.

Fremover skal den sikres, så lastbiler og andre køretøjer ikke kan køre ind på gaden. Det har Nordjyllands Politi meddelt Aalborg Kommune, skriver Nordjyske.

– Det sker på baggrund af den generelle trusselsvurdering i Danmark og følger de generelle tiltag ved julemarkeder, større koncerter og lignende, siger politiinspektør Henrik Skals til mediet.

Ifølge ham er det på grund af den store menneskemængde i indre by og nattelivet.

Nordjyske skriver, at ifølge dagsordenen til et møde i By- og Landudvalget vil der være tale om såkaldte pullerter, der kan hæves og sænkes, så der kan leveres varer til butikker, restauranter og andet, der har holder til i Jomfru Ane Gade.

Afspærringer vil være at finde to steder i Bispensgade og for enden af Jomfru Ane Gade mod Ved Stranden.

Efter flere angreb i Europa i 2016, hvor lastbiler smadrede med fuld fart ind i store menneskemængder, har flere storbyer sikret deres gågader med afspærringer.

I julen 2016 påkørte en radikal islamist et julemarked på Breitscheidplatz ved Gedächtniskirche i Berlin og dræbte 12 mennesker.

Og i Nice i Frankrig samme år kørte en lastbil på strandpromenaden Promenade des Anglais gennem en menneskemængde i mere end fire minutter, hvor 86 blev dræbt.

I Københavns Kommune satte man betonklodser op ved Rådhuspladsen og Nyhavn for at holde lastbiler ude.

Flere er blevet skiftet ud, men der er fortsat afspærret for lastbiler og andre fartøj.

Også ved Christiansborg Slotsplads er en permanent terrorsikring implementeret.

85 store granitkugler, der danner en skillelinje mellem Christiansborg Slotsplads og gaden, kom til i 2019 for at sikre pladsen mod kørende terrorister.

/ritzau/