Synes du også offentlig transport er for dyrt? Dette sted i landet bliver det gratis

Offentlig transport
Arkivfoto

Offentlig transport er ofte en nem og bekvem løsning for folk rundt omkring i Danmark. Dog kan priserne hurtigt få smilet til at dale. Fra 1. oktober vil dette dog ændre sig et sted i landet.

Det er næppe gået nogens næse forbi, at priserne er steget voldsomt de seneste år.

For nogle betyder det, at man skal vende hver en krone, imens andre svinger kortet på samme vis som altid.

Uanset hvad er der ingen tvivl om, at penge sparet er penge tjent.

Og netop den filosofi kommer dig til gode, hvis du gør brug af offentlig transport.

Nu er der nemlig i dén grad penge at spare for alle danskere, der gør brug af busser særligt et sted i landet.

Her bliver billigere ungdomsbiletter og gratis offentlig transport nemlig sat i værk fra 1. oktober.

Vil fremme offentlig transport

Som led i en ny klimaplan vil man nemlig fremme borgernes grønne transportvaner ved at gøre offentlig transport mere attraktiv.

John Thomsen, udvalgsformand for Formand for Miljø-, Infrastruktur- og Natur-udvalget er meget begejstret for det nye tiltag.

”Vi vil gerne motivere flere til at bruge de kollektive trafiktilbud, vi allerede har i kommunen, og vi er rigtig glade for, at det er lykkes at samarbejde med Regionen, hvor de også laver analysearbejdet. I byrådet arbejder vi med ”det gode ungdomsliv”, og her synes vi, at muligheden for billige kollektive trafiktilbud er en vigtig del.”

Sådan udtaler han i pressemeddelelsen fra Midttrafik, hvor de oplyser om det nye tiltag for offentlig transport.

Gratis kørsel på lokalruter

Det er altså Herning Kommune, der 1. oktober vil gøre offentlig transport mere fristende for borgerne.

Her vil det blive muligt at købe pendlerkortet ‘HerningUNG’, for unge i alderen 16-26 år, for kun 210 kroner om måneden.

Når det er gjort, kan man altså rejse alt det man vil indenfor Herning Kommune – både i gule bybusser og blå regionalbusser.

Hvis du stadig synes det er lidt for pebret, eller ikke befinder dig i lige den aldersgruppe, er der dog endnu håb for gratis offentlig transport.

På lokalruterne 140, 150, 160, 168 og 169, vil alle borgere nemlig kunne køre gratis med bussen.

Og det er noget direktøren i Midttrafik ser frem til at afprøve, netop for at finde ud af om flere så benytter offentlig transport.

”Midttrafik bakker selvfølgelig op om Herning Kommunes indsats for at få flere kunder til at rejse med bus. Vi er især spændte på, hvordan de unge modtager det billige pendlerkort. Mange ungdomsuddannelser kæmper med trængsel fra biler og overfyldte parkeringspladser. Dertil kommer klimaproblematikken. Det vil derfor være en win-win på flere områder, hvis vi kan få flere unge til at rejse med bus, fremfor med bil,” udtaler han i pressemeddelelsen.

Pilotforsøget kommer i første omgang til at vare fra 1. oktober 2024 til 31. marts 2025

Er du en af dem, der tror, at kun luksusbiler mister værdi hurtigt? Tænk om igen! Ifølge en ny gennemgang er det også helt almindelige hverdagsbiler, der ser en markant nedgang i værdi, så snart de kører væk fra forhandleren.