Sygeplejerske udnyttede narkosepatienter: Hospitalet frarådede politianmeldelse

I følge politiets tiltale, så har en mandlig sygeplejerske udsat to kvinder for alvorlige seksuelle overgreb i en hospitalsseng. Alt dette skete i forbindelse med hans arbejde som sygeplejerske.

Overgrebene, i mod patienterne, skulle eftersigende være sket i mens de lå til opvågning efter at være blevet bedøvede, i forbindelse med en operation.

Ifølge tiltalten så skete overgrebene med to års mellemrum, efter at den første patient havde fortalt om sin oplevelse.

Hospitalets ledelse frarådede hende dog at anmelde sagen til politiet.

Sådan skriver Berlingske, som har fået aktindsigt i anklageskriftet fra Nordsjællands Politi mod den nu tidligere ansatte.

Manden er beskyttet af navneforbud. Han er sigtet for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje samt blufærdighedskrænkelser.

Manden nægter sig skyldig i anklagerne.

Det første overgreb skulle have fundet sted i marts 2021, på privathospitalet Capio i Hellerup, hvor manden var ansat som sygeplejerske.

En ung kvinde var ved at vågne fra sin narkose, da den mandlige sygeplejerske, ifølge tiltaen, stak sine hænder ind under hendes tøj og befamlede hende på brysterne.

Han stoppede dog ikke der, han har også befølt kvindens underbukser, ligesom at han også skulle have placeret kvindens hånd på sit eregerede lem, hvorefter han fik hende til at masturbere ham.

Som om hændelsen ikke var skræmmende nok i sig selv, så skulle hospitalets reaktion vise sig, at være endnu et slag i den forurettedes mave.

Kvinden skulle angiveligt have gjort hospitalspersonalet opmærksomme på hændelsen, men deres reaktion må have været et slag lige i maven. Hun blev simpelthen frarådet at politianmelde episoden.

Hospitalsledelsen mente det var noget hun måtte have drømt under narkosen.

Ikke den eneste

Hospitalsledelsen må derfor have haft en noget dårlig smag i munden, forhåbentligt, da der to år senere var en anden kvinde, som fik præcis samme oplevelse.

Hvem var sygeplejersken tænker du? Jo, det var såmænd den samme mand.

Her går tiltalen på lidt af det samme, beføling på indersiden af låret under tøjet, og hun oplevede flere gange at få rykket sin hånd over på sygeplejskens erigerede lem.

Hun anmeldte kort tid efter hændelsen til politiet, hvorefter også privathospitalet blev informeret.

Direktør for privathospitalet Capio, bekræfter over for Berlingske at den pågældende medarbejder blev bortvist efter at de blev informeret om sag nummer to.

‘Vi er ulykkelige over det forløb og de oplevelser, de to pågældende patienter har haft. Vi vil gøre vores yderste for at sikre, vi handler både korrekt og med den omsorg, der er brug for,’ skriver direktøren videre. 

Samtidig forklarer han, at hospitalet blandt andet på grund af tavshedspligt har svært ved at udtale sig om konkrete sager.

Direktøren forklarer i samme ombæring at de, grundet tavshedspligt, ikke kan udtale sig om konkrete sage. Han beklager dog forløbet fra 2021, hvor en kvindelig patient blev frarådet at gå til politiet.

Sagen skal behandles byretten i Lyngby. Her vil anklagemyndigheden gå efter at den mandlige sygeplejerske får frataget retten til at arbejde som sygeplejerske og andre plejefunktioner, samt en frihedsstraf naturligvis.

Politiet søger vidner til en grim sag fra Holbæk.