Svimlende seertal: Så mange har set Den sorte svane

Den har taget landet med storm, og har fået den offentlige debat til at rase. Nu løfter TV 2 sløret for, hvor mange der har set den kontroversielle dokumentar Den sorte svane

TV 2 og Mads Brüggers dokumentar Den sorte svane fik premiere i sidste uge og har siden vist afsløring efter afsløring af samspillet mellem toppen og bunden af det danske samfund.

Dokumentaren har domineret den offentlige debat, siden første afsnit ramte danskernes TV-skærme, og selv statsminister Mette Frederiksen har været nødt til at reagerer.

Nu har TV 2 løftet sløret for – i hvert fald rent seermæssigt – hvor stor en succes dokumentaren indtil videre har været.

Mediet oplyser nemlig til B.T., at der har været hele 1.859.000 seere til alene det første afsnit af Den sorte svane.

Ifølge seertalsanalyseinstituttet Nielsens var Den sorte Svane også det absolut mest sete TV i Danmark i sidste uge.

På førstepladsen ligger det første afsnit af Den sorte svane med hele 746.000 personer. Tallene er her kun opgjort fra flow-TV og alle ikke fra streamingtjenester.

På andenpladsen finder man ligeledes afsnit to af Den sorte svane med 608.000 personer.

De resterende afsnit ligger der endnu ikke seertal fra hos Nielsen.

“Vores undersøgende journalistik har formået at sætte en stor dagsorden,” siger redaktionschef hos TV 2 Dokumentar, Michael Nørgaard til B.T. og tilføjer:

Det har været og er fortsat et komplekst projekt, hvor vi hele tiden har vejet sikkerhed og væsentlig overfor hinanden. I det lys er vi glade for, at vi har samlet danskerne til en fem timer lang dokumentarserie om væsentlige samfundsforhold. De vigtige historier er grund til, at vi er her.”

Alle fem afsnit af Den sorte svane er gjort tilgængelige på TV 2 Play.

I en anden alvorlig sag lukkede en kvinde en fremmed mand ind en tidlig morgen. Det endte med, at kvinden blev kværket ihjel og blev fundet flere timer senere af en bekendt. Manden er netop blevet dømt i sagen.