Svimlende beløb: Så meget tjener Jussi Adler-Olsen på sit forfatterskab

Jussi Adler-Olsen - Foto: Tine Harden

På Jussi Adler-Olsens hjemmeside fremgår det, at hans bøger bliver solgt i 40 lande ud over Danmark

Den danske krimiforfatter Jussi Adler-Olsen fortsætter med at tjene millioner på sit forfatterskab.

I 2023 har han gennem selskabet Adlerolsen.dep tjent 13,5 millioner kroner efter skat. Året før lød resultatet på 6,9 millioner kroner.

Det viser regnskabet for Adlerolsen.dep, som er blevet offentliggjort i cvr-registeret onsdag.

Jussi Adler-Olsen har skrevet en række bøger herunder ti i “Afdeling Q”-serien, som handler om efterforskeren Carl Mørck.

Den seneste og sidste bog i serien, “Syv kvadratmeter med lås”, udkom i 2023. Det er, 16 år efter at “Kvinden i Buret” som den første bog i serien udkom.

Jussi Adler-Olsen ejer 100 procent af Adlerolsen.dep. Gennem årene har virksomheden år efter år leveret millionoverskud af svingende størrelse. Dermed er der blevet opbygget en egenkapital i firmaet på 113 millioner kroner.

Forfatterens bøger bliver udgivet i Danmark af Politikens Forlag og er desuden oversat til en lang række sprog.

På Jussi Adler-Olsens hjemmeside fremgår det, at hans bøger bliver solgt i 40 lande ud over Danmark.

Desuden er fem af bøgerne i “Afdeling Q”-serien blevet filmatiseret. I de første fire film spiller Nikolaj Lie Kaas rollen som efterforskeren Carl Mørck. Men i den seneste film, “Marco Effekten”, er rollen blevet overtaget af Ulrich Thomsen.

Forinden havde Jussi Adler-Olsen selv kaldt Carl Mørck-karakteren i den foregående film for “enstrenget”.

– At jeg synes, at Carl Mørck-figuren var enstrenget, går ikke på Nikolaj Lie Kaas, men på manuskriptet, forståelsen af bogforlægget, på instruktion, men sjældent på skuespilleren, sagde Jussi Adler Olsen til TV 2 i 2021.

I øjeblikket arbejder Netflix også på en engelsksproget tv-serie.

Jussi Adler-Olsen har vundet flere danske og internationale priser i løbet af sit forfatterskab. I 2011 fik han den danske litteraturpris De Gyldne Laurbær og året efter fik han den amerikanske krimipris The Barry Award.

/ritzau/

Foto: Tine Harden