Storeflyvedag: Historiske fly over Nordsjælland

Storeflyvedag blev afholdt lørdag og søndag i Værløse.
Storeflyvedag blev afholdt lørdag og søndag i Værløse.

Historiske danske fly svævede højt over Nordsjælland under årets Storeflyvedag. Presse-fotos.dk var til stede for at dække begivenheden.

Lørdag og søndag var en spektakulær og enestående oplevelse for øjet. Årets Storeflyvedag fandt nemlig sted på himlen over den nordsjællandske by, Værløse.

Med det blotte øje kunne man således iagttage historiske danske fly bevæge sig gennem luften over den nordsjællanske himmel.

Veteranflyforeningen ‘Strut Nordjylland’ stod blandt andet for tre af modellerne, der alle havde et historisk udgangspunkt under Anden Verdenskrig.

Det drejer sig om flyene ‘KZ ll’, ‘KZ lll’ og ‘KZ Vll’, som flytekniker, Viggo Kramme, og civilingeniør, Karl Gustav Zeuthen, i sin tid stod bag med virksomheden, ‘Skandinavisk Aero Industri A/S’.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Storeflyvedag blev afholdt lørdag og søndag i Værløse.

I 1937 lancerede de ‘KZ ll’, i 1944, ‘KZ lll’ og endelig i 1946, ‘KZ Vll’. Under Anden Verdenskrig havde tyskerne bandlyst privatflyvning, derfor valgte Kramme og Zeuthen at udvikle et ambulancefly i form af ‘KZ lll’.

Storeflyvedag er altså en dag fuld med flyvesjov for hele familien, og det hele foregår i flyvestationen i Værløse.

Du kan læse mere om Storeflyvedag samt historien bag her.

Presse-fotos.dk var på pletten til årets luftfartstradition i Værløse og bringer de mest spektakulære billeder fra begivenheden. Se billederne nedenunder:

Veterantræffet i Hirtshals fandt sted lørdag den 10. august. Få et nostalgisk gensyn med smukke retrobiler under solrig himmel.